Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

L’atur no s’atura

L’atur d’abril ha baixat discretament (1’06%) , després del parèntesi de vacances primaverals. L’atur no s’atura i ja hi ha un quart de la població que no té feina, ni […]

Fundació Capmany 09/05/2013

L’atur d’abril ha baixat discretament (1’06%) , després del parèntesi de vacances primaverals. L’atur no s’atura i ja hi ha un quart de la població que no té feina, ni perspectives de tenir-ne. La contractació indefinida ha baixat un 16’03% durant el darrer any.  A Catalunya hi ha 656.995 persones registrades a l’atur, segueixen sent les dones qui menys accés tenen al mercat laboral (entre els homes s’ha reduït en un 1,47% i només un 0,63% entre les dones).

Aquesta situació sumada a les constants retallades, empitjorades per la gran retallada ni tan sols reconeguda, dels ajuts de dependència situa Catalunya, les famílies i, especialment, les dones, en una situació d’emergència social que cal aturar. Actualment 238.934 persones en situació d’atur no cobren cap tipus de prestació.

L’atur no s’atura, el que cal aturar són les retallades de drets, salaris i serveis bàsics. Avui dijous l’educació pública sortirà al carrer en un dia de vaga contra la LOMCE i les retallades, defensant un sistema d’ensenyament públic i de qualitat, sostenible i cohesionat socialment. Els serveis públics no poden quedar buits de continguts i diners, cal el suport de la ciutadania en la defensa de l’estat català del benestar.