Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

LA DIADA

Em fa certa gràcia, per dir-ho d’alguna manera, una expressió que he sentit a dir des del PP al PSOE: la Diada és de tots els catalans. Anem a pams, […]

Manel Mayor 12/08/2015

Em fa certa gràcia, per dir-ho d’alguna manera, una expressió que he sentit a dir des del PP al PSOE: la Diada és de tots els catalans. Anem a pams, la Diada, al contrari del que alguns ens volen fer creure, no és pas una festa, doncs no crec que hi hagi o no hi hauria d’haver, ningú tant idiota o curt de gambals, que celebri una derrota.
L’onze de setembre de 1714, vàrem perdre una guerra, però malgrat que es va intentar de totes les maneres possibles, genocidi i genocidi cultural, no van poder vèncer aquest poble tan tossut, ja que si hagués estat així, hauríem desaparegut del mapa i avui no seríem aquest gra al cul tan molest per alguns.
Però tornem al principi, la Diada és la commemoració d’una derrota, però per a començar a construir una victòria, que ens ha de dur cap a la llibertat total, per això cada any reivindiquem les nostres llibertats perdudes, amb ànim clar, de recuperar-les.
Una altra puntualització, la manifestació i actes convocats per l’ANC, són perquè hi assisteixi tot aquell que vulgui i evidentment, tot aquell que convoca qualsevol acte o manifestació, és ben lliure de donar-li el caire i el contingut que li doni la gana.
 
Manel Mayor                                                  12 d’agost de 2015