Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

I això com ho explicaràs, Llarena?

La decisió de la justícia alemanya d'extradir el president legítim, Carles Puigdemont, només pel delicte de malversació és un mastegot a la causa del jutge Llarena. La situació és la […]

Joan Solé 12/07/2018
La decisió de la justícia alemanya d'extradir el president legítim, Carles Puigdemont, només pel delicte de malversació és un mastegot a la causa del jutge Llarena. La situació és la següent, ara es troba en la tessitura d'explicar per quin motiu el responsable del Govern només se'l pot acusar de malversació a Europa mentre ell imputa els delictes de rebel·lió i sedició als consellers.
 
Desconec els passos que seguirà el Suprem, però si Llarena no vol contaminar més el procés i quedar més en ridícul, anul·larà l'ordre -prevaricant un cop més- d'extradició per malversació, perquè si l'accepta, estarà tombant tota la seva causa contra els consellers i els Jordis -en presó preventiva per uns delictes que Alemanya nega-.
 
Tanmateix, si s'agafa la patata calenta d'acceptar que només hi ha un delicte de malversació quan no ha trobat cap factura que t'ho demostri, Hisenda -qui assumia el pagament de totes les factures- nega el delicte, el Tribunal de Comptes tampoc veu malversació i els certificats de la Intervenció General de la Generalitat diuen que no. No queda cap altra cosa que desitjar-li sort, perquè l'autogol pot marcar època.