Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Governar mercadejant

Governar mercadejant Esperem que la intel•ligència d’Artur Mas s’hagi consolidat durant tots aquests anys que ha tingut de lluitar estant a la oposició; a Catalunya , nomes li queda el […]

Màrius Viella
Màrius Viella 23/12/2010

Governar mercadejant
Esperem que la intel•ligència d’Artur Mas s’hagi consolidat durant tots aquests anys que ha tingut de lluitar estant a la oposició; a Catalunya , nomes li queda el que resta de legislatura del PSOE , per aconseguir tot allò o part del que s’ha de recuperar , o que s’ha de instaurar , que el PSC , no va saber aconseguir quan en tenia la oportunitat i tots els vents bufaven a favor; ara Catalunya torna a ser la clau del govern de Madrid , si Zapatero es intel•ligent , que per a mi no o es massa, perquè s’ha deixat trepitjar per la Sra. Merkel i per el capitalisme ; però si no fa un gir de vuitanta 80º , el PSOE s’enfonsarà, perquè el suport del PSC, no serà suficient per evitar l’embranzida del PP. i Catalunya tindrà de continuar pidolant a Madrid , i mai mes aixecarem el cap, perquè el PP no ens donarà mai res , i ens farà parlar en castellà.
Seria una greu equivocació re-enfocar el desenvolupament, de l’economia de Catalunya, potenciant la despesa, en el sector d’infraestructures que el Sr. Nadal guarda en el seu cartipàs; s’ha d’invertir en productes i serveis que es rendibilitzin per ells mateixos, i que la societat reclama des de fa molts temps; energia i transport públic ferroviari arreu de les comarques catalanes, que es de la única manera de posar en funcionament la roda econòmica, que en un futur, permetrà continuar amb el programa del Sr. Nadal.
S’ha de començar per controlar tots els aturats que tenim a Catalunya, administrant les despeses que això comporta , procurant crear llocs de treball, en sectors energètics de nova promoció i en la neteja dels nostre boscos, com també en la construcció de elements per el transport públic, en especial el ferroviari, que ha de ser la prioritat de futur, procurant no tenir de comprar els equipaments a altres països , perquè seria com tirar-nos pedres al nostre teulat, i no recuperarem la solvència de la industria.
Màrius Viella     La Bisbal d’Empordà 23-XII-2010                T/. 972640762