Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

#FIGUERESOBREELSULLS TORNA

El concurs de fotografia crítica, #FigueresObreelsUlls torna amb una segona edició, després de l’ èxit de la primera de l’any passat. Enguany les JERC Figueres tornen a proposar aquest concurs […]

JERC Figueres 27/01/2015

El concurs de fotografia crítica, #FigueresObreelsUlls torna amb una segona edició, després de l’ èxit de la primera de l’any passat. Enguany les JERC Figueres tornen a proposar aquest concurs de reivindicació i crítica ciutadana després d’intentar que l’any anterior el consistori figuerenc acceptés la proposta de l’organització: Crear una aplicació mòbil per a que els ciutadans poguessin participar permanentment connectats amb l’Ajuntament.

 

Després del concurs de l’any anterior, l’organització juvenil va exposar les fotografies participants en múltiples espais de la ciutat, un d’ells davant de l’Ajuntament en dia de ple municipal, per aconseguir l’atenció de l’equip de govern amb aquest tema tant necessari a la ciutat; A més a més, van presentar una moció per reclamar l’aplicació mòbil. El cas omís de l’Ajuntament a la participació ciutadana aconseguida en el concurs i a la proposta de la mateixa campanya, fan que les JERC Figueres s’hagi plantejat tornar-ho a intentar enguany. Aquest concurs és molt més que un concurs, es busca que s’escolti a la ciutadania de Figueres i que puguin formar part de les propostes, participant en la construcció i millora de la ciutat. Des de JERC Figueres hi ha el compromís de tornar a posar en primera línia les fotografies dels participants i de tornar a reclamar al consistori que posi en marxa els mecanismes necessaris per donar resposta a les queixes i propostes ciutadanes a través d’aquesta aplicació. L’organització juvenil aposta per una ciutat que sigui capaç de creure en la participació ciutadana i que faciliti aquesta participació; “Avui dia s’ha d’apostar per la participació i també per a connectar i implicar el jovent en aquest sentit, és necessari apostar per les noves tecnologies i el 2.0 a nivell municipal”. – Expressa Carles Vilaseca, cap de llista de les JERC Figueres.  

El concurs #Figueresobreelsulls és obert a tothom i s’hi pot participar enviant tantes fotografies com es vulgui; és una campanya de denúncia i participació ciutadana que pretén contribuir a millorar la ciutat incentivant la participació i el compromís de la població. Les fotografies participants han de ser de Figueres i han de mostrar quelcom a millorar, una denúncia o reivindicació que pot ser a tots els nivells: social, econòmic, d’infraestructures, etc. L’objectiu és obrir els ulls als participants i a la ciutat de Figueres amb aspectes que necessiten millores, que són criticables o denunciables, per tal d’incentivar la crítica i el debat des de la ciutadania i des de la política. També es poden presentar propostes per escrit relacionades amb les fotografies fetes, a través de títols o missatges; amb aquest concurs també es busquen idees i propostes per a millorar la ciutat de tots.

Una de les novetats d’aquesta edició és que el concurs tindrà més dies per facilitar que tothom tingui temps per a participar. S’hauran de penjar les fotografies amb el hashtag #Figueresobreelsulls a Instagram, des del divendres 6 de febrer fins el diumenge 22 de febrer, ambdós inclosos.

 

El dissabte 28 de febrer al vespre es farà un acte al bar “La Belle Epoque” de Figueres, on s’exposaran les fotografies del concurs i es repartiran els premis. Aquest acte comptarà amb com a ponent amb Jair Dominguez, conegut periodista, guionista i escriptor figuerenc.

 

Les 4 primeres fotografies tindran premi: 1: Tablet 2: Dos abonaments per l’Acampada Jove. 3: Lot de productes de la Musaranya. 4: Lot de llibres. Els noms dels guanyadors s’anunciaran en el mateix acte del dia 28 de febrer. Com a membres del jurat, es comptarà amb la presència de joves professionals en el món de la fotografia: Aida Lopez, Montse Capel, Sergi Espinosa i Borja Balsera. Podeu trobar tota la informació i les bases del concurs a: https://figueresobreelsulls.wordpress.com/.