Edició 2044

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 29 de febrer del 2024
Edició 2044

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 29 de febrer del 2024

És aquesta la visió de molts espanyols?

|

- Publicitat -

            Existeix una promoció a les Illes Balears del diari ABC, puix que els diumenges es regala si es compra Última Hora. Es veu que intenta fer uns quants subscriptors o lectors més. L’article publicat en aquest diari madrileny el 4 de juliol per Antonio Burgos, titulat “No soy fan de Cataluña”, deixa entreveure el pensament equivocat i l’odi que tenen alguns o molts espanyols quan pensen en Catalunya i els catalans. Es veu que la Generalitat ha fet un vídeo promocional del turisme a Catalunya que es titula “Som fan de Catalunya” i en el qual es veuen unes quantes persones importants i conegudes que alaben les excel•lències de l’alimentació, els teatres, els paisatges, etc. Doncs el periodista ha escoltat i vist el vídeo i l’ha utilitzat per llançar tot el verí que duia a dins contra Catalunya.

            La meva intenció és reforçar la idea que tenen molts que el camí de la pedagogia amb Espanya s’ha acabat. És una equivocació pretendre canviar el pensament dels espanyols, no volen ni consenten que puguem destacar, només els interessam sotmesos. El periodista escriu que recorria la Puerta del Sol, allà on tots els espanyols hi voldrien anar en un parell d’horetes amb un AVE, i utilitza aquestes paraules: “Y en ese rompeolas de todas las Españas demenciales que quieren su propio Ave, su propia Universidad y su propia tele autonómica, la propaganda de los que no quieren ser España. Los carteles de la campaña del «Soy fan de Cataluña», que nos habrá costado un congo.” Així que totes les províncies que volen l’AVE és que tenen pensaments demencials. Això només el pot tenir Madrid i Andalusia que és d’allà on és ell. Ni tan sols hauríem de poder tenir universitat, ni molt menys televisió autonòmica, aquella que sempre treuen com a exemple dels doblers que malgasta Catalunya, perquè si demana diners perquè n’hi fan falta, no és perquè Madrid se’ls hagi enduit de Catalunya i no els hagi tornat, sinó perquè es gasten en ximpleries com la televisió autonòmica o en l’ensenyament d’una llengua tribal. A més, ara resultarà que aquesta propaganda que deu haver pagat la Generalitat, encara vol fer creure que l’han pagada ells, els espanyols, i d’aquesta manera va sembrant odi a les ments dels seus lectors.

Publicitat

            Segueix repetint el que diuen Custo Dalmau o Gemma Mengual sobre les meravelles que es poden trobar visitant Catalunya i el Sr. Burgos diu: “¡Pues váyanse a tomar viento, porque todo lo que anuncian esos famosísimos catalanes absolutamente desconocidos en el resto de España es justo lo que Dios creó y sorprendentemente el amor catalán por la pela aún no ha estropeado! La Naturaleza, gracias a Dios, no impone que se hable en catalán ni usa la Constitución a modo de papel Renova.” Ens envia a porgar fum i la seva enveja és tan grossa que afirma que les persones citades són desconegudes, quan és impossible. Després vol llevar mèrit a les alabances sobre els paisatges assegurant que són obra de Déu y no dels catalans. Que en tot cas, aquests l’únic que haurien fet hauria estat destruir-ho per fer diners, com si això no fos el que s’ha fet a Espanya. A la fi surt l’odi a la llengua, i ens fa a saber que no és la llengua de Déu, i la referència a l’Estatut, dient que no feim cas a la Constitució que vol suposar que utilitzam per torcar-nos el cul. La referència a Déu em fa recordar els “Legionarios de Cristo”, que en nom de Déu mataven o destrossaven persones. S’han de tenir uns pebrots!

            L’odi a la llengua el manifesta quan parla d’una persona que surt al vídeo i l’anomena Fernando Adrián, i acaba l’article renegant: “No puedo ser fan de unos señores que no quieren ser españoles y vienen a restregarnos su separatismo hasta los tuétanos de Madrid. No puedo ser fan de unos tíos que impiden que los padres manden a sus niños a estudiar en castellano. No puedo ser fan de quienes multan a los que ponen el rótulo de su comercio en español. No puedo ser fan de una tierra que tiene por presidente a un charnego de Iznájar que ha renegado de su nación andaluza y de la lengua de Lorca y de Juan Ramón, y que usa ridículamente el pinganillo para que lo entienda el ceutí Chaves.” Aquí fa un resum de tota la mala llet i la mala bava que tenen els espanyols que només admeten que Catalunya sigui una colònia, i que no poden consentir que vulgui ser una nació ni que els seus ciutadans tenguin els més mínims drets nacionals.

            És per això que espanyols com aquests ens aboquen cap a una independència ràpida. No em queda més remei que corejar la frase davantera de la manifestació de dissabte: SOM UNA NACIÓ I TENIM EL DRET DE DECIDIR.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut