Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Entre cignes

Ja és habitual la presència de la companyia del Ballet de Moscou a Barcelona. I quina sort en tenim. Si l’any passat van venir amb El llac dels cignes i […]

Nit Art 03/05/2010

Ja és habitual la presència de la companyia del Ballet de Moscou a Barcelona. I quina sort en tenim. Si l’any passat van venir amb El llac dels cignes i Giselle, enguany repeteixen amb el primer i canvien el segon per La bella dorment.

El llac dels cignes és una de les icones del ballet de tots els temps. És el primer dels tres ballets que va escriure Tchaikovsky i un dels més representats. En aquesta ocasió, els ballarins de la companyia dirigits per l’ex ballarí i ara coreògraf Timur Fayziev, fan un excel·lent treball. Més de dues hores ballant i interpretant aquesta peça i arribant a commoure la platea en més d’una ocasió.

En aquest muntatge cal destacar molt positivament el paper solista de la ballarina Natalia Kungurtseva delicada i perfecte en tots els seus moviments. I en general les coreografies conjuntes dels cignes que són realment brillants. En definitiva, una cita ineludible pels amants de la dansa clàssica.

El llac dels cignes restarà a l’escenari del Coliseum fins el 9 de maig i a partir dels 12 i fins el 16 representaran La bella dorment que estic convençuda que valdrà la pena igual.

Andrea Albert