Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Emigrar a Alemanya?

Emigrar a Alemanya? Si els respectius governs de l’estat espanyol tinguessin la capacitat de reaccionar davant la proposta de la Sra. Merkel, vetllant per els interessos d’aquest país, de ben […]

Màrius Viella
Màrius Viella 24/01/2011

Emigrar a Alemanya?
Si els respectius governs de l’estat espanyol tinguessin la capacitat de reaccionar davant la proposta de la Sra. Merkel, vetllant per els interessos d’aquest país, de ben segur que els joves aturats , es mostrarien reticents a emigrar a Alemanya acceptant l’oferta especuladora de la Sra. Merkel; espero que algú mes entenimentat que jo , faci entendre als responsables i directius d’aquest país, que aquesta oferta , es una jugada calculada , per evitar que Catalunya i Espanya , aixequin el cap , cosa que nomes es pot evitar , restant força humana i treballadora , deixant al país amb nomes emigrants sens papers , aturats de mitjana edat i jubilats ; amb aquestes perspectives , mai mes podrem aixecar el cap , perquè les industries , no es podran recuperar per manca de personal qualificat , que es el que interessa a la Sra. Merkel , perquè sap que a l’estat espanyol hi ha perspectives de noves vies de comunicació ferroviàries , i la seva intenció es, evitar que es fabriquin al nostre país.
Crec que no hi es de massa , que insisteixi en el comentari que tant sols fa tres dies que vaig intentar publicar i que vaig adreçar a moltes adreça’s electròniques , titulat “De Sentit Comú”:
                                              De Sentit Comú

Mantenir els aturats en el mal viure, costa un mínim de 3.000.000.000€ cada mes , quan ajudar a petites i mitjanes empreses amb part d’aquests Diners , podria ser la solució per crear llocs de treball , a l’hora que seria la recuperació econòmica del sistema; i com s’ha de fer ?––-obligant la rectificació dels sistemes energètics a tots els habitatges construïts dintre de l’ultima dècada ;( energia solar aprofitament d’aigües plujanes i calefacció centralitzada) , principalment en els edificis comunitaris; estirant aquest fil de ben segur que s’obririen moltes portes que en aquests moments romanen tancades, però que soc conscient que els interessos privats de les grans potencies, ( llum , aigua i gas ), no aconsellaran, i a qui el govern respectarà , perquè tots son dintre de la mateixa llopada.
Els “il•luminats”, busquen solucions per sortir de la crisi que ells mateixos han creat , en altres galàxies, cercant recursos que no son al seu abast , i no aprofiten el que tenim a casa nostre , com es la intel•ligència i les ganes de treballar, que junt amb el clima, la natura forestal i el medi ambient, poques coses tenim d’anar a cercar mes enllà dels Pirineus ,(mirall dels il•luminats), i que molts països voldrien tenir, son la base principal per aconseguir la recuperació del benestar i de la confiança del país , perquè la base es consolidar el sector mes feble , perquè els grans objectius tinguin futur.
El futur exigirà mes consum d’energia i d’aigua; això vol dir que hem de ser previsors, i no podem esperar que siguin els de fora de casa que ens vinguin a solucionar el problema, quan tenim els mitjans al nostre abast.
Màrius Viella        La Bisbal d’Empordà 24-1-2011                 T/. 972640762