Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El feixisme de l’ERC de Junqueras

Avui és un d’aquells dies que l’actualitat sobiranista és tan minsa que fa mandra parlar-ne. I més si les poques coses que ens arriben son unes declaracions d’ahir de la […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 03/05/2014

Avui és un d’aquells dies que l’actualitat sobiranista és tan minsa que fa mandra parlar-ne. I més si les poques coses que ens arriben son unes declaracions d’ahir de la flamant associació antisobiranista Societat Civil Catalana: Esquerra Republicana no és d’esquerra, és feixisme pur”. Només els va faltar equiparar Junqueras amb el führer. I qui va comprar aquest discurs? Les declaracions es fan a 13TV, que com ja saben és una de les cadenes de l’odi -i propietat de l’Església espanyola. És significatiu i identificatiu de quina és la ideologia d’aquesta entitat el fet que segueixi el mateix patró de màrqueting que C’s, PP, Vox o d’altres partits que flirtegen amb el franquisme.
 

És aquesta la gent que el PSC recolza en els seus actes. L’actualitat d’aquest partit segueix passant per intentar treure profit de “l’agressió” de l’any. Societat Civil Catalana se solidaritzava ahir amb el president socialista català, i el ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, recordava que el clima era tant violent que a ell l’havien insultat. Tremola, Putin. Per acabar-ho de reblar, La Razón posava en portada una fotografia de la “Cataluña de Mas” en la que es veia una diana pintada en un portal d’una agrupació local del PSC. La relació és clara: Mas=independència=crispació=violència=ETA.
 

Els partits catalans, ignorant aquestes injúries, ja fan les declaracions típiques d’una campanya electoral. Tremosa adverteix que la campanya de la por en matèria d’inversions és falsa, Terricabras proposa una Agència Europea d’Immigració, i ICV proposarà una campanya low cost. Per altra banda l’Associació Súmate promou la independència des d’un estand de la Feria de Abril.
 

No fa tants anys que la Feria de Abril causava repulsa dins el catalanisme, sobretot el més excloent. I no només per les corrupteles del president de l’entitat promotora (FECAC) durant anys, García Prieto. La vergonya era majúscula quan aquestes pràctiques rebien el premi de la política etnicista de les diferents administracions socialistes principalment, tot banyant de subvencions aquest esdeveniment i les butxaques de Prieto. Unes polítiques que avui passen factura. La compra de favors i de vots a través d’aquestes subvencions han esdevingut esforços i diners en va quan Súmate ha posat aquest any un estand defensant l’independentisme. La independència en territorio comanche és un altre signe de maduresa del catalanisme transformat en independentisme hegemònic. Allò que els patriotes de debò a Espanya anomenen “pur feixisme”.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l’inici al bloc Oriols