Dimecres, 30 de novembre de 2022 - Edició 1588
La República

El domini del cos

BRODAS BROS Teatre Victoria Fins el 14 de febrer. Fa temps que els límits de la dansa es van dissoldre. Una bona mostra la trobem des de dilluns a l’escenari […]

Nit Art 22/01/2010
BRODAS BROS
Teatre Victoria
Fins el 14 de febrer.

Fa temps que els límits de la dansa es van dissoldre. Una bona mostra la trobem des de dilluns a l’escenari del Teatre Victoria. Allà deu ballarins de Hip Hop es proposen demostrar que no tenen res que envejar als ballarins clàssics. Dominen els seus cossos i fan el que volen amb ells. Expressen, emocionen i commouen.

El director artístic de l’espectacle Brodas Bros és el jove català Lluc Fruitós i amb ell ballen el seu germà Pol i vuit ballarins més entre els quals es troben les germanes, la Clara i la Berta Pons. A l’espectacle tots ells compaginen la dansa contemporània amb totes les disciplines que existeixen dins la cultura hip hop com el break dance o el beat box (fer música amb la boca), per exemple.

Les impressionats coreografies d’aquests ballarins sonen a ritmes diversos, des de James Brown o els Beatles passant per les mescles de Dj Kapi (que punxa en directe) i les peces de percussió de Jean Philipe Barrios.

Darrere l’espectacle es troba un conegut nom de l’escena catalana Joan Gràcia (El Tricicle) que va quedar parat quan els va veure per primera vegada i va decidir donar-los una oportunitat.

Després de molts workshops, d’espectacles al carrer i de molts anys de disciplina a les aules ara pugen dalt de l’escenari per demostrar el que saben fer. I ho fan bé, molt bé.


Andrea Albert