Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El dia que tot canviarà! (17/9/2018)

|

- Publicitat -

El dia que tot canviarà! (17/9/2018)
L’estabilitat és una mercaderia molt buscada en els mercats financers però també en el món de la política. En aquest darrer cas, permet als que ja estan bé continuar vivint de les seves conquestes. Tanmateix, a vegades, s’esdevenen, com inesperats canvis que en un efecte domino generen grans tensions.
Les forces disperses es poden alienar i generar suficient embranzida com per crear el canvi, i el caos, segons com. Per a que això passi, no valen fàcils maquinacions ja que segurament no és previsible.
En l’escenari espanyol, no és impensable l’abdicació del seu rei o un nou cop d’estat, com a desencadenants del malestar social. I potser, en l’aspecte català, poden aparèixer una fornada d’autèntics independentistes, disposats a tota mena de proeses, sobre els pilars de les llibertats i de la democràcia. Tot això, no seria gens estrany.
En general, aquestes situacions venen de negar la realitat i d’amagar, per tant, el cap sota l’ala, creient que tot pot seguir igual, com si res. I tot d’una, com un mastegot, la realitat ho arrasa tot. També el castell de cartes de les legalitats més diverses o les bombolles més rendibles. Tot acaba, davant els ulls incrèduls d’uns i d’altres.
El problema del deute, la caiguda de la inversió o l’augment de la prima de risc podrien ésser avisos d’alguna cosa important que ha de canviar, de dalt a baix. El tema és que no és possible saber ni el dia ni l’hora.
Enmig de tot això, si és cert que hi ha un moment català pendent per a que tot exploti, i sigui possible l’aparició de la república independent que somnien milions de persones. Són masses coses juntes per a que alguna cosa sorti bé, però no hi ha cap alternativa, tard o d’hora haurà de succeir. La veritat no s’atura.
©1 Vicenç Plans, periodistavplans@gmail.com, facebook, @vplans3, https://vplansperiodista.webnode.cat/
(1)Permesa la reproducció total o parcial d’aquest escrit citant la font.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut