Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Cortina de fum

  Sense voler defensar l'indefensable, particularment em dona la sensació de que s'està investigant, precisament, a Catalunya per tot el moviment que es respira… i que ara ja temen que […]

Xavier Guarque
Xavier Guarque 01/03/2013

 

Sense voler defensar l'indefensable, particularment em dona la sensació de que s'està investigant, precisament, a Catalunya per tot el moviment que es respira… i que ara ja temen que per algun costat pugui arribar a sortir be.

El que estic segur que ha passat, i possiblement passa, aquí no és ni més ni menys que el que probablement ha passat, i possiblement passa, a la resta de la pell de brau. El que ho diferencia és que el discurs, podríem dir “anti-català”, sempre -i més darrerament- ha “venut” el suficient com per despistar l'atenció en moments complicats.

Ara, el que es tracta és de desacreditar Catalunya de cara en fora, i de cara en dins esborronar la nitidesa del quadre que ells mateixos estan pintant. A la vegada, a Madrid (i identifico perquè sembla que allí estigui personificada España) el que li convé és que ens barallem entre nosaltres perquè així es divideix el sentiment de que “ja n'hi ha prou” que ha anat coallant al carrer.

Els que es preguntaven com es que el serveis secrets de l'Estat no havien olorat i havien deixat passar com si res la manifestació de l'11 de setembre ja tenen la resposta en forma d'un increment massiu d'efectius destinats a Catalunya. Ningú en sap res, ni el govern estatal ni el mateix CNI que, com que el seu moviment és secret per llei no te ni que acceptar-ho ni negar-ho, si que aprofita per argumentar que, si fos així, seria perquè ho requereix la seguretat dels espanyols.

El cert és que no paren les denúncies per tràfic d'influències, evasió d'impostos, prevaricació, espionatge. Res de tot això és atribuïble a la casualitat… O és que algú pot creure que la corrupció només es produeix a Catalunya ?. El que passa és que son molt conscients de que del fangar on està quedant España és molt difícil sortir-ne i es tracta de fer veure arreu de que, per porqueria, a Catalunya, més que res perquè si hi ha algú que ens te de bon ull i comprèn el perquè de voler un estat propi s'ho pensi.

Les publicacions de El Mundo, irrompin en plena campanya electoral al Parlament, no era si no l'avançament del que ens fan arribar en petites dosis diàries, perquè tampoc els hi convé matar-nos de cop mentre quedi una gota de sang. El que si que cal és posar totes les traves i desactivar el procés engegat a Catalunya i, en aquest sentit, s'ha de controlar els riscos que suposa la societat catalana en l'actualitat i s'ha d'investigar el procés sobiranista en el seu nucli per defensar l'integritat i pervivència de l'Estat, i la millor manera és que es visualitzi la seva presència amb quatre vegades més dels efectius que caldrien.

De fet, mirant-ho per un altre costat, no hi ha mal que per be ni vingui i, en cas de poder accedir a una possible sobirania, sempre serà millor fer-ho el més “nets” possible, i desprès ja ens cuidarem nosaltres mateixos de mantenir els desaigües sense obstruccions i la claveguera neta.

Escrit al http://www.xavier.guarque.blog.cat/