Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

Ciutadans fa ‘les amèriques’

Diumenge Ciutadà. Apareix Albert Rivera fent un míting anti-català pel telenotícies. Fins aquí tot normal. Albert Rivera, un polític català i un discurs anticatalà; normal encara que no ho sembli. El […]

El Dietari del Procés 08/07/2018

Diumenge Ciutadà. Apareix Albert Rivera fent un míting anti-català pel telenotícies. Fins aquí tot normal. Albert Rivera, un polític català i un discurs anticatalà; normal encara que no ho sembli. El que ens ha sorprès però, ha estat que no l’hem vist ni fer-lo a Catalunya, ni tampoc al Congrés o la seu del partit a Madrid, que són els llocs lògics on se suposa que podria fer aquest discurs. L’hem vist a Mallorca clamant contra Quim Torra, Oriol Junqueras “y el nacionalismo insaciable. El primer que ens ha vingut al cap és què coi els deu importar políticament parlant als mallorquins Torra, el separatismo i no sé què més? Segurament la idea és implantar l'anticatalanisme a la resta de territoris de parla catalana. Per què?
 

És ben clar, doncs, que Ciutadans no té més discurs que aquest. S'alimenta d'això bàsicament. Aquesta setmana hem tornat a veure bramar a Arrimadas al Parlament amb la mateixa cantarella a la qual ens té habituats, i al Congrés Rivera segueix centrant el seu discurs en les ‘cessions’ (segons ell) que ha fet Pedro Sánchez als independentistes. La cap de l’oposició catalana també considera que la reunió de demà entre els dos governs no s’hauria de produir mai, per l’actitud de Torra i així, sense voler-ho, es van fent més petits a Catalunya. És a raó d’aquestes coses que tant important és que modifiquem l’estratègia i no seguim caient en el seu joc dialèctic (tampoc als carrers). De fet, avui la premsa explica que Manuel Valls, que ha intervingut a l'acte mallorquí, porta una setmana visitant Barcelona i entrenant-se per liderar una espècie de coalició sense sigles per disputar l’alcaldia de Barcelona a Ada Colau. Una espècie de llista unitària unionista. Ah, les municipals de l’any que ve comencen a posar-se molt i molt interessants!

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí