Dijous, 1 de desembre de 2022 - Edició 1588
La República

Catalunya amb Nepal. Una qüestió de solidaritat. Última actualització

Tenia previst fer una tercera i última actualització pel que fa a la situació a Nepal, provocada pel devastador terratrèmol del proppassat 25 d’abril. Malauradament, la darrera rèplica del sisme […]

Jordi Solà Coll 16/05/2015

Tenia previst fer una tercera i última actualització pel que fa a la situació a Nepal, provocada pel devastador terratrèmol del proppassat 25 d’abril. Malauradament, la darrera rèplica del sisme no ha fet res més que empitjorar la situació en un país que ja tenia greus problemes de desenvolupament a causa de la seva dura realitat i, així mateix, i per una crònica manca de recursos. La incertesa s’ha instal·lat en un dels països més bells del nostre planeta i només amb això espero poder generar en el pacient lector un darrer esforç amb el propòsit que m’ajudi a escampar aquesta iniciativa de recaptació per mitjà de les xarxes socials que tingui a l’abast.

És una manera de mantenir la flama de l’actualitat i d’impedir que el drama caigui en l’oblit definitiu. Amb 50 o 100 euros se salva una vida. Quantitats ínfimes, útils per poder comprar aigua o menjar en el marc de l’acció empresa per Amics del Nepal.

Alleujar existències colpides pel dolor, apropar-se des de la distància, ens fa dignes de ser el que som en solidaritat amb un país germà. Trobareu més informació a l'enllaç d'Amics del Nepal o bé al final dels dos articles publicats al respecte amb anterioritat.
 
De tot cor, gràcies a tots.

Segon escrit, 02 / 05 / 2015
 
Tant de bo un país petit geogràficament com Catalunya estigui a l’altura del seu gran cor. I és que les xifres són esfereïdores: l’últim recompte revela més de 6.000 morts i uns 13.000 ferits, camí de superar les dades del gran terratrèmol de 1934. En el darrer article -que ara actualitzo- havia comentat sense concretar la relació entre Nepal i Catalunya. Per exemple, en el camp de l’himalaisme fins al punt que la primera legació diplomàtica a tot l’estat espanyol fou la de Barcelona. En Lluís Bellvís n’és cònsol. Amics del Nepal, igualment, vol ser una altra mostra: més de vint anys fent de pont entre cultures que tenen en comú una geografia muntanyosa i una orografia de relleu capriciós. Valls i rius, en la distància, ens uneixen.

Primer escrit, 28 / 04 / 2015

He mantingut sempre una relació molt estreta amb el Nepal. I, com quan esdevé una desgràcia col·lectiva d’aquestes dimensions, no hi ha pas prou paraules: un terratrèmol de 7,8 d’escala Richter -i les corresponents rèpliques- que ha segat la vida de milers de persones, a més dels fins ara desapareguts. D’altra banda, com a especialista en patrimoni, he estat catalogant algunes de les estructures afectades i puc dir amb coneixement de causa -he treballat amb imatges de satèl·lit- que els danys són incalculables. Per tant, em permeto penjar en aquest espai l’entrada principal del web d’Amics del Nepal per si és que podeu donar suport a fi d’emprendre la reconstrucció d’infraestructures bàsiques en un país que realment necessita de la nostra col·laboració. Un país, situat entre la terra i el cel, amb una forta vinculació amb Catalunya, en especial fruit de la relació existent en els darrers anys. Si podeu donar-ne difusió a la xarxa, n'estarem molt agraïts.

L'enllaç del web d'Amics del Nepal és:

http://www.amicsnepal.org

                                                  *

Amics del Nepal

Demanem la vostra solidaritat

Podeu fer les vostres aportacions als comptes d’Amics del Nepal:

“la Caixa”: ES13 2100 0908 5102 0016 0153

Banc Sabadell  ES29 0081 0200 2700 0127 0732

27/04/2015

“Terratrèmol Nepal”

Amics del Nepal, com a organització que porta 20 anys fent una tasca solidària d'ajut als col·lectius més desafavorits, vol expressar el més sentit condol i tristesa compartida per la tragèdia en nom de tot l'equip de gestió, tant a Barcelona com al Nepal

Ens hem posat en marxa tan bon punt vam saber del terratrèmol, i és amb alleujament que us fem saber que, tant els voluntaris desplaçats sobre el terreny, com el nostre equip de treballadors al Nepal.

En els propers dies es concretaran les ncessitats més urgfents per la població afcetada, que s'estan canalitzant a través de les grans organitzacions d'ajuda d'emergència i de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

Així mateix, caldrà ajuda per reprar les infraestructures danyades d'alguns dels centres, a més dels habitatges de famílies del barri de Maijubahal, on hi desenvolupem el programa educatiu, i de la població de Bhimphedi, que ha estat també greument afectada.

Pel dissabte 9 de maig, l'Associaicó ha organitzat un acte solidari que havia preprarat per celebrar el 20è aniversari, i que serà un acte de record i homenatge a totes les víctimes del terratrèmol.

Us esperem a tots el dissabte 9 de maig, a l'acte solidari que farem a  la Peixera del Conservatori Municipal de Música de Barcelona (C/ Bruc 110), a les 19 h.

Gràcies a tots pels vostres missatges de suport i la vostra solidaritat. 


Necessitats:

Ajuda a les families afcetades del barri de Maijubahal a Kathmandu i de la localitat de Bhimphedi.

Adquisició i distribució de material sanitari

Reparació d'infraestructures dels centres d'infants de Siphal i Bhimphedi

Podeu fer les vostres aportacions als comptes d’Amics del Nepal:

“la Caixa”: ES13 2100 0908 5102 0016 0153

Banc Sabadell  ES29 0081 0200 2700 0127 0732