Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Cap enrere, com els crancs

PSC i PP, amb els seus vots a la CCMA van intentar impedir que aquest organisme cedís l’emissora de Canal Català a la nova televisió que ha creat el diari […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 15/04/2014

PSC i PP, amb els seus vots a la CCMA van intentar impedir que aquest organisme cedís l’emissora de Canal Català a la nova televisió que ha creat el diari El Punt Avui. Ciutadans estudia portar la decisió a la fiscalia. Diuen estar preocupats perquè aquest canal no difongui idees independentistes, però cap d’aquests partits no ha demanat mai la supressió d’Intereconomía o 13TV. El president del País Valencià, Alberto Fabra, només respecta la voluntat majoritària dels col·legis on es tria educació en castellà per aplicar una línia educativa en aquesta llengua. En canvi, on la situació és a la inversa, simplement s’ignora.
 

Mentrestant a les Illes Balears els treballadors d’IB3 es revolten davant la imposició de l’article salat per part del govern sense el consentiment dels organismes competents, com ara la Universitat de les Illes Balears. El govern popular fa mesos que intenta inventar-se una espècie de nova identitat amb “llengua pròpia”, la llengo baleà, i descatalanitzar les illes, tal i com s’està fent al País Valencià.
 

El PSOE fa un altre amago español a un mes de les europees, en el que se suposa que és un gest cap a Catalunya, dient que després d’aquests comicis presentarà novament una nova proposta de reforma de la Constitució, sense concretar de què es tracta. L’única cosa que sabem és que no vol incloure el dret a decidir. El PSC, que tenia aquesta proposta al seu programa electoral, ha dit per boca de Pere Navarro primer que “Si Espanya diu 'sí' i Catalunya diu 'no' a la reforma de la Constitució, tindrem un problema” Quin problema? “Voldrà dir que els catalans no estan d'acord amb aquest model i n'haurem d'explorar un altre” Quin? “la reforma federal de la Constitució és un camí ben marcat, i el que volen els catalans”. Quins? Quan s’han manifestat? El PP, partit imprescindible per acordar aquesta reforma ja ha respost el que li sembla aquesta proposta: i un rave. Tercera via = Via morta.
 

Lucena després ha reblat el clau: no és necessari que una reforma de la Constitució inclogui el dret a decidir [dels catalans]. Per què no començàvem per aquí? Posteriorment, el portaveu del PSOE català ha afirmat que el PSOE vagi al Congrés a demanar una reforma Constitucional és més legítim que el Parlament de Catalunya vagi a demanar el traspàs de competències per organitzar una consulta, perquè els diputats del PSOE son més que tots els dels partits sobiranistes junts. Y viva la Pepa.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols