Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Barra… Molta barra

|

- Publicitat -

 

He de confessar que soc un malalt de les dades estadístiques. Crec que és una molt bona eina per saber en tot moment on som, d'on venim i cap on anem. En aquest sentit, fa uns dies vaig llegir-ne unes que em van enfurismar, i és que, els diferents mitjans s'han fet resó de les darreres dades publicades pel Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas referents al compliment/incompliment del dèficit impossat pel 2012, que era del 1,5%, en les que encapçalen la llista com a cumplidores Extremadura (0,69%), Asturias i La Rioja (1,04%), Madrid (1,07%), Cantabria (1,13%), Galicia (1,19%) o Canarias (1,23%).

Com a més desviades de l'objectiu apareixen Balears (1,83%), Catalunya (1,96%), Andalusia (2,02%), Múrcia (3,02%) i País Valencià (3,45%), i, és aquí precisament on es desperta la curiositat. perquè és possa en el mateix paquet màxim incomplidor comunitats receptores junt amb les més o menys “paganes” per autonomàssia. Indignant !.

Publicitat

Tindran la barra de possar en el mateix sac Balears, Catalunya i el País Valencià, que paguen molt més del que reben, junt amb Castilla-La Mancha, Andalussia, Múrcia… i el mateix Estat ?.

Ha d'augmentar la indignació al no veure contemplat el nivell d'incompliment dels serveis centrals de l'Estat, propis o per duplicitat de serveis… o per superflus i allunyats de l'atenció directe als espanyols, que és el que hauria de prevaldre, i més en moments de retallada general de despessa, mostra de que no hi ha diners per a tot.

Les xifres han de ser confirmades per Eurostat i, en aquesta revissió de dades, seria exigible per part d'aquest ens europeu la suficient claredat perquè es pogués discriminar qui produeix els desfassos, que sembla ser clar que no és qui desprès aplica les mesures correctores, així com els sacrificis de l'administració i la gent de cada CCAA atenent el superàvit o dèficit i la seva relació amb el PIB estatal. Per fer una valoració real i equitativa de les dades s'ha de tenir en compte no només el que es necessita, si no com entra el que es necessita, si les Comunitats son més o menys aportadores o receptores nates… vaja, si és amb fons propis o producte d'unes impossades lleis de solidaritat o, dit ras i curt, del “cafe para todos”.

Escrit al http://www.xavier.guarque.blog.cat/

Publicitat

Opinió

Minut a Minut