Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1595
La República

Arturo Torró, o el valencianet ofrenador

    Aquest matí, en entrar a Gandia, no he pogut resistir la temptació de fer-li una fotografia a la nova escultura que l’alcalde Arturo Torró ha manat instal·lar, “manu […]

Vicent Luna 26/09/2014

 

Aquest matí, en entrar a Gandia, no he pogut resistir la temptació de fer-li una fotografia a la nova escultura que l’alcalde Arturo Torró ha manat instal·lar, “manu militari”, en la rodona on estava l’escultura commemorativa dels 300 Aniversari de la Batalla d’Almansa del pintor alcoià Antoni Miró. Ell, i tota la clec pepera, estaran ben contents: “ahora los madrileños cuando entren a Gandia podran apreciar la escultura. Es que la de antes no la entendian“. Aquest alcalde és el perfecte prototip de valencianet fatxenda, llepó, botifler i, con diu la periodista de la Sexta Cristina Pardo al seu llibre “Los años que vivimos PPeligrosamente“, un “tipo curiosísimo(…) abierto i dicharachero”.

Ja coneixem aquesta mena de valencianets que s’omplin la boca de valencianisme però que es venem per un plat de llenties i es caguen damunt davant les ordres i interessos de Madrid. Torró, prototip d’alcalde valencianet ofrenador, ha aconseguit fer fora l’escultura de Toni Miró que era tot un referent a la memòria històrica dels valencians i col·locar una incolora, inodora i insípida escultura sense cap personalitat que no diu res però, això si, acontenta als madrilenys i que,com el barroer programa “Gandia Shore“, “han situado a Gandia en el mapa“.

Esperem que en les properes eleccions municipals del 2015 els gandians i gandianes, que encara no s’han begut l’enteniment i tenen una mica de dignitat, facen fora i el situen on hauria d’estar a aquest valencianet ofrenador, botifler d’un mal d’Almansa que, més de tres segles després, malauradament, com un pecat original, encara ens alcança.