Divendres, 3 d'Abril de 2020 - Edició 617
La República

8 d’abril de 2014: El darrer NO de la Història de Catalunya.

El SÍ a la independència ja ha arribat al 60% segons la darrera enquesta del CEO. Aquesta xifra rodona transporta el moviment per la llibertat de Catalunya a l’inici de […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 18/03/2014

El SÍ a la independència ja ha arribat al 60% segons la darrera enquesta del CEO. Aquesta xifra rodona transporta el moviment per la llibertat de Catalunya a l’inici de l’etapa de confort. La majoria ja és prou clara. El vaixell que timoneja Artur Mas cap a Ítaca segueix engreixant-se de passatgers, i la carta de navegació ja preveu que el 8 d’abril el vaixell es trobarà amb els esculls del Congreso. Aquest ha estat el dia que s’ha triat per debatre la proposta de cessió de competències per celebrar un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. Un mes abans de començar la campanya de les europees.
 

Ahir en Guifré els donava alguns exemples de les barbaritats argumentals que es promouen des d’Espanya. Mentides que cada vegada es fan més difícils de creure, per repetides, per suades. Avui el mateix PP rectificava part de les declaracions de Margallo posant distància entre el cas de Crimea i Catalunya. Espanya ha anat tant enllà amb les seves exageracions, que el ridícul internacional ha estat sideral. Ningú els ha comprat el discurs. Catalunya marxa, senyors. Vagin fent-se a la idea. La fermesa del president de Catalunya ha sorprès tothom. Malgrat la pressió de l’espanyolisme de focalitzar el procés en ell per destruir-lo, no ho han aconseguit i ara fa dies que els atacs es dirigeixen cap a l’ANC, la veritable catalitzadora del procés. Després d’acusar i equiparar l’Assemblea amb el terrorisme, ara alguns dirigents del PP en demanen la il·legalització. Il·legalitzar l’ANC? Perquè? Quin crim ha comès que no hagi fet la Falange, la Fundación Francisco Franco, el rei, el PP, el PSOE…?
 

Assenyalar directament el poble és el pitjor error que podien cometre, i una mostra d’inseguretat, desesperació i feblesa molt clara. L’ANC representa el poble unit en un moviment cívic sense precedents al món. Si Carme Forcadell és acusada de terrorisme, de colpista, de promoure un cop d’Estat… ens estan dient que els catalans som uns terroristes i uns colpistes vulguem o no la independència. I ens ho diuen aquells que assassinaven els nostres familiars indiscriminadament a les rotondes d’entrada als pobles a partir del 1939. Entre els insultats també hi ha els catalans que van arribar fa cinquanta anys, als qui han acusat de fundar “Súmate” per fer-se perdonar per ser immigrants. No se n’adonen que l’eliminació del discurs racial durant la darrera dècada és la primera raó de l’augment espectacular de l’independentisme. Catalunya i els nouvinguts ens hem tornat a fusionar una vegada més perquè sempre hem estat terra d’acollida.
 

La gent n’està fins al capdamunt de sentir tantes ximpleries, discursos morals sobre el bé i el mal, acusacions infundades, manipulacions, joc brut, invencions, tergiversacions. Mentides i més mentides. Catalunya no s’enfonsarà sota el mar si es declara independent com han fet tantes i tantes nacions. Catalunya serà lliure perquè així ho volen un 70,7% d’independentistes a Lleida, un 62,9% a Girona, un 61,2% a Tarragona, i un 58,2% a Barcelona. Unes xifres que creixeran. Aquesta majoria social és imparable, i vol votar sí a la independència a través de les urnes i sense exèrcits. Aquesta vegada SÍ+SÍ.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Relacionats