Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

100 dies

Avui 25 de juliol de 2007 fa exactament 100 dies que aquest projecte, directe!cat, es va posar en marxa. No ha estat fàcil, però hem aconseguit mantenir el ritme i […]

Joan Camp
Joan Camp 25/07/2007

Avui 25 de juliol de 2007 fa exactament 100 dies que aquest projecte, directe!cat, es va posar en marxa. No ha estat fàcil, però hem aconseguit mantenir el ritme i mantenir la idea inicial d’aquest projecte. Sigui com sigui però, i encara no acabem de saber exactament com, sembla que hem quallat. Amb poc més de 3 mesos de vida podem dir amb la boca ben grossa que tenim una àmplia audiència i que aquesta és totalment sostinguda, és a dir, que repeteix a diari. I entenem que l’audiència, que a la tardor es coneixerà a través de l’audició de l’OJD, ha trobat en nosaltres una parcela que fins ara no acabava de cobrir ben bé cap altre projecte.

directe!cat neix de la il·lusió i la creència de que la xarxa permet molt de si. Nosaltres, la generació digital, no enyorem amb nostàlgia les antigues màquines d’escriure amb rotllet de tinta vermella. I no les anyorem perquè nosaltres ja no las vam fer servir. Nosaltres vam moure el ratolí des del primer Windows, i nosaltres hem vist néixer i créixer la xarxa. És per aquest motiu que ara, amb aquest projecte, hem volgut formar part d’Internet amb un projecte engrescador, que precisament viu sobre aquesta xarxa i que ens ofereix un petit bocí de llibertat d’expressió. En català.

Durant aquests 100 dies, hem rebut crítiques de tota mena. De bones i de dolentes. I mirarem de generar més crítiques positives en el futur i mirar de reduir les negatives mirant-nos amb detall cada nova proposta. Però és només gràcies a aquest gran públic que hem estat capaços de generar en tan poc de temps, que us volem dir gràcies. Gràcies a vosaltres per fer que aquest projecte tiri endavant. Sense vosaltres, no existim!