Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Un llaç groc defecant: la nova sensació als pessebres catalans d’aquest Nadal?

L’empresa familiar de Torroella de Montgrí ElCaganer.com, és tot un referent en la confecció d’aquestes figueretes divertides i simpàtiques que no poden faltar a cap pessebre català. Aquesta empresa gironina […]

Gerard Sesé 07/11/2018
Un llaç groc caganer

L’empresa familiar de Torroella de Montgrí ElCaganer.com, és tot un referent en la confecció d’aquestes figueretes divertides i simpàtiques que no poden faltar a cap pessebre català.

Aquesta empresa gironina sorprèn cada any amb noves cares (o culs) renovant i ampliant la seva gamma de personalitats i personatges de la cultura, la política i l’esport. Enguany tots els presos polítics tenen figureta i també la cap de l’oposició Inés Arrimadas o el president Quim Torra o Roger Torrent.

Però la figura més impactant, sense dubte, és un llaç groc caganer. L’empresa explica el perquè d’aquesta creació: “entre el 2017 i el 2018 a Catalunya el llaç groc ha servit per reivindicar l’alliberament dels presos polítics catalans. Curiosament, amb el temps s’han generat dues postures: els que ho veuen com una mostra de llibertat d’expressió i els que ho veuen com una ofensa. A nosaltres ens agrada: el caganer n’és una bona prova, oi?”