Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023

El coordinador de ‘Mossos per la República’, als borbons pel 17-A: “no sou benvinguts a Catalunya i el poble us ho farà notar”

Avui també s'ha conegut que els tribunals investiguen a 72 Mossos d'Esquadra per les actuacions de l'1-O

|

- Publicitat -

El coordinador de ‘Mossos per la República’, Albert Donaire, va difondre fa uns dies un vídeo a les xarxes socials on enviava un missatge a la monarquia i les autoritats espanyoles de cara a l’homenatge per les víctimes del 17-A que es farà a Barcelona. “No sou benvinguts a Catalunya i el poble us ho farà notar”, diu, després de referir-se a les ombres que planegen sobre el cas en relació a la implicació del CNI espanyol i l’injunsta situació actual dels màxims responsables de gestionar l’atemptat, Josep Lluís Trapero i Joaquim Forn.

Publicitat

En el mateix vídeo, Donaire fa també una crítica als diferents Governs de la Generalitat que -segons ell- “no han cregut ni apostat” pel cos dels Mossos d’Esquadra perquè “no han tingut mai massa cura de qui hi entrava”. En aquest sentit, ha assenyalat la caporal Imma Alcolea Griñan, que -al febrer del 2018- va titllar agents del cos de “colpistes disfressats”. “Va creant un discurs d’odi contra els Mossos i el poble de Catalunya”, diu Donaire, que assegura que Alcolea ha fet llistes de Mossos independentistes i que ha participat en actes de VOX i SCC pels quals no ha estat advertida. També apunta als comunicats del col·lectiu de Mossos ‘Guilleries’ sobre el comissari Sergi Pla, que diuen que es va oferir a l’exministre Ignacio Zoido per “fer neteja de gent no fidel a l’unionisme”. Donaire ha hagut de declarar davant la Divisió d’Afers Interns i s’enfronta a una suspensió de sou i feina de 4 mesos per les seves opinions polítiques a les xarxes socials. Es queixa també que no s’estan investigant les amenaces de mort que ha rebut i denunciat.

Donaire també ha carregat contra el fet que -segons ell- “sempre s’ha promocionat que puges gent [dins el cos de Mossos d’Esquadra] que venia d’altres cossos” de la policia espanyola (Miquel Buch ha posat al capdavant de la BRIMO a un ex-Guàrdia Civil i fins fa poc hi havia un expolicia nacional com a cap de la divisió d’infirmació) o que a l’acadèmia es menysprees el català.

Els tribunals investiguen a 72 Mossos d’Esquadra per les actuacions de l’1-O

Avui s’ha conegut la notícia que els tribunals de l’Estat investiguen un total de 72 Mossos d’Esquadra en relació a les actuacions del cos durant la jornada del referèndum de l’1 d’octubre per un presumpte delicte penal, i la Generalitat no té constància que s’investiguin responsabilitats civils. Així ho ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Buch, en una resposta parlamentària dirigida a Cs, en la qual afegeix que la Direcció General de la Policia ha rebut 82 requeriments judicials emesos per diferents òrgans judicials, segons ha avançat ‘Nació Digital’.

Segons el text, s’ha obert alguna diligència a un total de 143 agents, però només la meitat són investigats, entre els quals s’inclou al major Josep Lluís Trapero, a cinc comissaris i a tres intendents. També s’investiguen dos inspectors, deu sotsinspectors, nou sergents, cinc caps i 37 agents, ha detallat Buch, i segons les dades d’Interior, el grup més nombrós és del Baix Penedès (Tarragona), amb 34 agents investigats, descriu la resposta, recollida per Europa Press. Per destinació, tres investigats formen part de la Prefectura de la Policia, altres tres són de la Comissaria Superior de Coordinació Central, i altres tres de la Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat. Uns altres dos formen part de la Divisió d’Assumptes Interns; un, de la regió policial Central; 41, de la del Camp de Tarragona (que inclou els de Baix Penedès i a d’altres de Salou i el Tarragonès); un de Girona, i un de Terres de L’Ebre. A la regió Metropolitana Nord figuren 11 investigats, mentre que a la Comissaria General de Recursos Operatius, hi ha sis investigats.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió