Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Si ERC i JxCat són a la taula de negociació, a Madrid caldria que votessin el mateix

No té cap sentit convertir el moment actual en una guerra civil de l’independentisme: si acceptem mantenir la taula de negociació durant mesos, caldria una política unitària a Madrid

L'Ull de Déu
L'Ull de Déu 27/02/2020

JxCat i ERC corren el perill de desmobilitzar l’independentisme

Ahir hi havia l’inici de la taula de negociació i tots dos partits independentistes van mostrar una reacció favorable. Avui, però. en la votació sobre el sostre de la despesa, ERC s’hi absté i JxCat hi vota en contra del sostre de despesa. Aquesta votació és clau per donar llum verda als pressupostos. Com a independentista m’emprenya que em prenguin el pèl, el poc que encara conservo: no vull ni camàlics de la història ni paraules buides de contingut. Vull unitat d’acció independentista.

Ni ERC serà més pragmàtica per abstenir-se, ni JxCat serà més independentista per votar en contra del sostre de despesa. Això només serveix perquè els hiperventilats de tots dos costats se segueixen matant a les xarxes socials, en una guerra soterrada que deixa en ridícul la bruta campanya de la junta del Barça contra els disconformes amb la directiva. 

El que els hauria de preocupar a JxCat i ERC, sobretot als seus dirigents que a Madrid, és el que ja ens han deixat clar en el primer dia de la famosa taula del diàleg: ni autodeterminació, ni mediador ni amnistia. El govern espanyol aquest cop no ens enganya, seran els nostres polítics els que, si de cas, es deixaran enganyar.

Dirigents d’ERC i JxCat: comenceu a rumiar quin serà el missatge pactat en el moment que decidiu donar per trencada la taula de negociació. Tindreu el full de ruta unitari cap a la independència preparat? O seguirem amb el lamentable espectacle de la guerra civil independentista?

De moment el que s’ha aconseguit amb l’operació diàleg és desmobilitzar l’independentisme segons enquesta del CIS, en la que els grans beneficiats són els socialistes i els comuns.