Dijous, 6 d'agost de 2020 - Edició 742
La República

Moncloa obliga Roures a fer fora un col·laborador de Público

En temps de crisi de la Covid_19 el Gobierno aprofita per fer un control sobre la premsa espanyola. Ha repartit diners als mitjans i això té conseqüències: al carrer qui molesti amb els seus escrits, com li ha passat a César Calderón

L'Ull de Déu
L'Ull de Déu 17/04/2020

El tot poderós empresari de la comunicació, Jaume Roures, també té servituds: la seva aposta pel món del PSOE i, més tard, de Podemos comporta obligacions i aquest cop l’ordre ha vingut directament del mateix president espanyol, Pedro Sánchez, i del seu assessor més important, Ivan Redondo. A Calderón la sentència li ha caigut arran d’una columna de la seva col·laboració setmanal, REALPOLITIK se’n deia, i concretament de l’article titulat “Los trucos de la Moncloa para sobrevivir a la pandemia”.

Tan sols 48 hores després de publicar-se l’escrit, el comunicador polític rebia una trucada de Público comunicant-li l’immediat cessament de la seva col·laboració. L’article és una veritable obra d’art de com manipular a l’opinió pública des del poder.

La decisió ha provocat un petit terratrèmol, sobretot entre sectors de l’esquerra espanyola, que donant per fet que l’article havia provocat el cessament, constataven que ni Jaume Roures pot desmarcar-se del poder de la Moncloa.

Al cap de poques hores el mateix César Calderón anunciava la seva incorporació al digital Vox Populi on començarà la seva col·laboració un cop expulsat de Público. Un gir cap als digitals de la dreta espanyola, conseqüències de la manca de llibertat de la premsa de l’entorn del PSOE-Podemos.

Relacionats