Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

L’Estat Major del procés va fracassar

|

- Publicitat -

Després d’escoltar les entrevistes a algunes de les persones detingudes i que van formar part de l’anomenat “estat major del procés” podem considerar que finalment va fracassar.

Publicitat

Vam fer possible votar, un gran èxit sense cap mena de dubte. Més de tres milions de persones hi van participar en una victòria democràtica sense precedents. El drama és que l’Estat Major del procés va fer possible el referèndum, però no es va preparar res per plantejar la posterior lluita democràtica fins a guanyar. Amb el referèndum no n’hi havia prou i la independència no s’hauria esdevingut tota sola.

Per aquest motiu costa d’entendre que el Govern legítim de Catalunya no decidís unitàriament no proclamar la independència i explicar a la gent que s’havia arribat molt lluny però que la feina per guanyar l’embat a un estat repressor no s’havia fet i calia fer una aturada per reconduir-ho.

Crec que la gent ho hagués entès, si més no molt més que no l’actual situació d’incapacitat de pactar un full de ruta unitari de l’independentisme. Ara aquells més de tres milions de persones que van fer possible aquella victòria democràtica assisteixen incrèdules a una situació que la majoria deu considerar inadmissible.

La classe política no ens ha explicat què va passar, perquè no hi havia ni preparat un possible exili, i el més greu, no ens han explicat perquè són incapaços de pactar un acord estratègic guanyador. Tres anys de la victòria de la gent i els seus líder barallats i sense acord i, si la pandèmia no ho impedeix, anem a unes eleccions sense un acord. És un suïcidi polític que ens abocarà a gestionar una autonomia sense recursos davant la pitjor crisi econòmica i social dels darrers cent anys.

Si algú es pensa que es pot gestionar aquesta greu crisi essent una autonomia s’equivoca: serà la mort civil d’els partits que ho facin. Sense recursos i depenent d’un dels pitjors països, Espanya segons la majoria d’experts i autoritats internacionals, ens aboquem a un futur on l’independentisme patirà molt.

Postdata: Tinc pendent una opinió sobre dues bones persones i independentistes de pedra picada, el jutge Santi Vidal i Victor Terradellas, utilitzats pels que van fracassar amb el procés per derivar culpes. Són bones persones i es mereixen un escrit en profunditat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió