Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024
Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024

Els militars espanyols que van denunciar Joan Coma es queden amb un pam de nas

|

- Publicitat -

El jutjat d’instrucció número 2 de Vic ha arxivat les denúncies que la Unión Militar de Tropa (UME), l’Associació Professional de Suboficials de les Forces Armades (ASFASPRO), la Brigada Provincial d’Informació del Cos Nacional de Policia i un particular van interposar contra el regidor de Capgirem Vic, Joan Coma. Les associacions veien en una de les seves piulades a Twitter un presumpte delicte d’odi, provocació d’atemptat i alternació de l’ordre públic. El tuit, en to de broma, deia: “Si veiem l’exèrcit abracem-los fort, tot tossint-los a la cara. Igual així se’n van i no tornen més”. El tuit va coincidir amb el desplegament dels militars espanyols a Catalunya per fer labors de desinfecció a l’aeroport del Prat.

La jutgessa no veu delicte d’odi en les paraules de Joan Coma a través de la piulada que va escriure el passat mes de març contra l’exèrcit i les forces armades ja que no considera que siguin cap minoria “tradicionalment vulnerable” ni tampoc creu que siguin un col·lectiu o grup amb ideologia pròpia o “subjectes passius de delicte”. A més, la magistrada també empara la piulada en la llibertat d’expressió i opinió.

Publicitat

La titular del jutjat de Vic també descarta el delicte d’incitació a l’alteració de l’ordre públic o provocació d’atemptat perquè diu que el tuit “no té entitat suficient”. També destaca que Joan Coma va retirar el missatge i en va publicar un de nou a les xarxes socials donant una explicació de per què va fer el que va fer. En aquesta darrera intervenció, Joan Coma assegurava que no li agradaven els exèrcits, independentment de la banda, precisament perquè no desitja “mal ni res dolent a ningú”.

Et pot interessar  L'oposició pressiona Aragonès per la sequera, i CUP i comuns reclamen restriccions per al turisme
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut