Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

L’unionisme explota de ràbia per un tuit satíric de Joan Coma sobre l’exèrcit desplegat a Catalunya

El regidor cupaire de Vic ironitza: Si veiem l’exèrcit abracem-los fort, tossim-los a la cara. Potser així se’n van d’aquí i no tornen més”

Redacció 20/03/2020
Joan Coma, en una imatge d'arxiu

Joan Coma sap què és la repressió i l’acarnissament de l’unionisme i dels tentacles de l’Estat. Coma va ser investigat per l’Audiència Nacional i després per un jutjat d’instrucció de Vic, per afirmar, durant un ple del passat mandat municipal, que per fer una truita calia trencar ous, en al·lusió a la independència. Va arrbar a ser acusat per incitació a la sedició, desobediència o prevaricació, ja que l’Estat va considerar que aquella expressió era tot un crit de revolta violent.

Lluny d’arronsar-se, el regidor de la CUP a VIc segueix escrivint el que pensa a Twitter i de nou ha fet enrabia d’allò més a l’unionisme. Coma va publicar el dilluns passat un tuit on demanava tossir “a la cara” a l’Exèrcit si acudia a Catalunya pel coronavirus.

“Si veiem l’exèrcit abracem-los fort, tossim-los a la cara. Potser així se’n van d’aquí i no tornen més”. Ara, el seu compte està limitat al públic en general. Tot i això, tant les xarxes com la caverna mediàtica està carregant durament contra ell.