Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Un jutjat anul·la una declaració de suport del Claustre de la UB als polítics empresonats

|

- Publicitat -

La persecució judicial contra qualsevol posicionament favorable a la independència o ni tan sols contra opinions de suport als presos polítics arriba a límits malaltissos. Un jutjat contenciós-administratiu de Barcelona ha anul·lat la declaració de suport de la Universitat de Barcelona als polítics independentistes presos i en contra de la “judicialització de la política”. El claustre de la UB va aprovar una declaració, acordada per totes les universitats catalanes, una setmana després de la sentència del Tribunal Suprem. Després d’un recurs que va rebre el suport de la fiscalia, ara un jutjat considera que aquesta declaració vulnera la llibertat ideològica, d’expressió i d’educació. A més, considera que la universitat forma part de l’administració pública i, per tant, ha de ser neutral, ja que no és una “institució de representació política”.

Publicitat

En la sentència, la magistrada considera que la universitat “no pot assumir com a pròpia una posició política determinada, i menys si aquesta és manifestament contraria a l’ordenament jurídic vigent”. De fet, la sentència assumeix les tesis de la fiscalia i dels demandants contra la UB i assegura que “la defensa del Claustre de la UB dels actes executats els últims mesos per forces polítiques que han ocupat les institucions autonòmiques, declarats en la seva majoria inconstitucionals i perseguits penalment per infringir aquesta neutralitat, no només són impugnables a la jurisdicció contenciosa-administrativa, sinó que dificulten el desenvolupament integral d’alumnes i professors”.

Per tot això, el jutjat obliga la UB a anul·lar la declaració institucional, a publicar la sentència a la seva web durant un mes i a pagar les costes judicials dels demandants fins a un màxim de 600 euros.

Et pot interessar  Un policia espanyol imputat per l'1-O denuncia ara una dona que va fer-li un petó a la boca "no consentit" durant el referèndum

El MH President Carles Puigdemont També ho ha denunciat

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió