Dimecres, 28 d'octubre de 2020 - Edició 825
La República

Un home clava cops de puny a una venedora per oferir fruita catalana

Nou succés catalanofòbic extrem surrealista viscut fora del Principat

Redacció
Redacció 24/10/2019
Primer pla de fruita a la venda d'un establiment del barri de Sant Antoni de Barcelona l'octubre del 2018. (HORITZONTAL)

Nou succés catalanofòbic extrem surrealista viscut fora del Principat. Si ahir us explicàvem que a Galicia havien rebut la Policía Nacional espanyola com herois de guerra, avui us expliquem un altre cas greu de catalanofòbia, en aquest cas a Corunya.

La víctima és Sandra Castro, propietària d’una fruiteria a la capital gallega, ha denunciat un home per colpejar-la a cops de puny per vendre en el seu establiment tomàquets i fruites procedents de Catalunya, en concret de la província de Lleida.

Els fets van tenir lloc dimarts passat i els ha relatat la mateixa fruitera a La Voz de Galícia i recollit per Publico: “Jo estava sola, dins, al magatzem, i un home d’uns 70 anys i ben vestit va entrar fins allà i em va exigir que tragués aquestes fruites perquè eren catalanes, que no era normal vendre-les aquí”.

Castro es va negar a fer el que li exigia l’home i llavors aquest li va fer una botifarra. Davant aquesta actitud, la fruitera va treure el seu mòbil per fotografiar l’home i deixar constància de l’actitud agressiva. Just en aquest moment, l’agressor li va clavar dos cops de puny a la cara i va robar-li el mòbil.

La fruitera ja ha denunciat els fets davant la policia, que ja està intentat identificar l’agressor. La botiguera ja havia tastat la catalanofòbia: “M’havien dit que no em compraven productes per ser catalans, però mai m’havien arribat a pegar, em va doldre més l’escàndol que els cops de puny”.

Relacionats