Dijous, 29 d'octubre de 2020 - Edició 826
La República

Tsunami doble l’aposta: Convoca un doble tall a Catalunya i País Basc

En un comunicat assegura que “Arrenca el Tsunami a Euskal Herria!” i pretén deixar incomunicat l’Estat d’Europa

Gerard Sesé
Gerard Sesé 12/11/2019
Imatge aèria dels manifestants encapsulats per la policia francesa i els Mossos just a la zona de l'escenari. (Horitzontal)

La força del Tsunami Democràtic torna a superar les fronteres catalanes i, tal com ja va fer el 14 d’octubre el dia de la sentència amb una acció a Madrid, ara convoca un tall a l’autopista que connecta l’Estat espanyol amb França al País Basc.

Tsunami Democràtic fa una crida perquè el dia 12 de novembre es tanquin les fronteres que uneixen l’Estat espanyol i el francès. “Catalunya i Euskal Herria viuen un conflicte polític no resolt amb l’Estat espanyol; mentre la ciutadania lluita i reclama drets democràtics i fonamentals, l’Estat només ofereix imposició i repressió”.

La crida que fan va més enllà de la solidaritat: “els pobles, quan treballem junts pels nostres drets, som més forts. Aquests darrers mesos hem après que quan un poble surt al carrer, com una onada, és capaç de desbordar fins i tot l’Estat més repressor de l’Europa occidental”.

Sota el lema “arrenca el Tsunami a Euskal Herria” Tsundami Democràtic convoca avui a les 6 de la tarda passant el peatge de l’A-8 d’Oiartzu i passant el peatge Hendaia. L’acció consistirà a anar a 60km/h en els dos carrils i, durant el recorregut, s’han de portar els llums d’emergència engegats.

Relacionats