Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Seat tanca per la convocatòria de vaga general d’aquest divendres

|

- Publicitat -

Les protestes per la sentència obliguen Seat a aturar la producció a Martorell aquest dijous en els torns de tarda i nit, i divendres en els de matí, tarda i nit, segons han confirmat fonts del comitè d’empresa i de Seat a l’ACN. La companyia no pot garantir l’arribada dels treballadors a la planta de Martorell, ni en vehicles particulars ni en els autobusos que habilita habitualment, degut a mobilitzacions com la Marxa per la Llibertat i els talls de carretera. A més, tampoc arriben tots els camions amb els subministraments necessaris. Davant de la possibilitat de no comptar amb prou personal ni material, el comitè d’empresa i la companyia han acordat cancel·lar aquests cinc torns de producció. Ni Seat ni el comitè d’empresa, però, on té majoria la UGT, secunden la vaga del 18-O.

Publicitat

D’aquesta manera, els 6.600 treballadors que s’encarreguen de la producció de vehicles no aniran a treballar des d’aquest dijous a la tarda i fins divendres a la nit. En canvi, no s’aturarà l’activitat dels 6.400 treballadors de l’empresa que no estan directament relacionats amb la cadena de producció. Fonts de la companyia automobilística han assegurat que preveuen recuperar en “algunes setmanes” la producció perduda en aquest dia i mig, que es calcula en 3.500 cotxes.

L’arribada aquest dijous a Martorell de dues de les columnes de la Marxa per la Llibertat dificulta el transport d’alguns dels subministraments que es fabriquen a la rodalia de la ciutat. Alhora, la vaga general convocada per la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya per aquest divendres també planteja problemes de mobilitat pels treballadors, davant la possibilitat que es tallin carreteres i es limiti la circulació del transport públic.

Per tot plegat, la direcció ha apostat per “protegir els interessos dels treballadors” davant la “manca de garantia completa” que el personal de producció podrà anar i tornar de la feina amb normalitat i disposar de totes les peces necessàries per fer les seves tasques.

Seat demana un “marc estable” per a treballar

Les mateixes fonts han apuntat que, de moment, la directiva ha analitzat la situació actual i no ha fet valoracions del que pugui passar en el futur si s’incrementen les protestes. Alhora, han recordat que la fàbrica de Martorell necessita “un marc estable per a treballar”. Segons apunten, no és moment de “mirar més enllà” i d’opinar sobre altres qüestions.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió