Dijous, 1 d'octubre de 2020 - Edició 798
La República

L’Estat amaga la revolta: “No hi ha cap col·lapse al Prat”

Expliquen que només s’han cancel·lat un 6% dels vols i parla “d’un grup reduït de persones”

Avatar
Agències 14/10/2019

Les companyies aèries que operen a l’aeroport del Prat han cancel·lat aquest dilluns 67 vols dels 1.066 previstos com a conseqüència de les concentracions en contra de la sentència de l’1-O, segons ha indicat Aena. Alguns dels avions que no s’han pogut enlairar tenien destí Madrid, Santander, Menorca, Eivissa i París. El personal d’atenció al client de les diverses companyies aèries recomana als passatgers afectats que no surtin de la zona d’embarcament i que esperin dues hores per veure com evoluciona la situació. De la seva banda, els Mossos d’Esquadra han recordat que “accedir a les zones restringides dels aeroports constitueix un delicte greu” i han demanat als ciutadans que segueixin les indicacions “policials en tot moment”.

Des de Moncloa, de la seva banda, subratllen que “no hi està havent un col·lapse” a les infraestructures, i que el nombre de vols cancel·lats al Prat, “on es registra la situació més delicada”, representen “només el 6%” del total.

Sí expliquen que els accessos a l’aeroport estan tancats pels manifestants, “que es mantenen concentrats a l’exterior de la Terminal 1”. Afegeixen que “només un grup molt reduït” de persones és dins de la zona de facturació.

A més, s’han habilitat procediments per traslladar passatgers d’arribada de la T1 a la T2 perquè puguin utilitzar el transport públic des d’allà. Asseguren que “no s’ha produït cap accés a zona restringida”.

D’altra banda, les mateixes fonts de l’executiu espanyol afirmen que a l’aeroport de Barajas, “de moment”, no hi ha ni afectació ni problemes als accessos. Cal recordar que Tsunami Democràtic ha anunciat a dos quarts de set de la tarda que 1.200 cotxes col·lapsaven l’entrada a l’aeroport madrileny, un extrem que, en declaracions a l’ACN, fonts d’Aena han desmentit.

Relacionats