Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

ERC s’allunya d’un ràpid acord per la investidura

Marta Vilalta confirma que les posicions estan allunyades i cal que el PSOE reconegui el conflicte polític i es constitueixi la mesa de negociació

Redacció
Redacció 09/12/2019

Del pressing a ERC al pressing al PSOE

En roda de premsa la portaveu d’ERC ha posat aigua al vi a les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez, “No estem aquí per negociar una investidura, estem aquí per aconseguir l’instrument que és la mesa de negociació. El PSOE ha d’entendre que si no es donen aquestes condicions, a nosaltres no ens tremolaran les cames per mantenir-nos en el no”.

Trasllada un possible acord entrat el proper any, “sembla que el possible acord haurà d’anar a gener. Les posicions estan allunyades, cal que el PSOE reconegui el conflicte polític i accedeixi a constituir una mesa de negociació com la que proposem per construir la solució democràtica”.

Vilalta ha marcat tres objectius per la reunió d’aquest dimarts per tal d’avançar, primer concretar la mesa de negociació entre Catalunya i Espanya, segon exigeixen respecte a les institucions catalanes i els seus màxims representants i en tercer lloc posar fi a la via repressiva, recordem que aquesta setmana es fa la valoració dels presos polítics cara a si són classificats en segon o tercer grau i el paper del fiscal és clau, ja ho va dir Pedro Sánchez.

Les claus per entendre un acord al gener

Cal veure que diu el dia 19 Europa, cal que passis el Congrés Nacional d’ERC del dia 21 i que el PSOE faci gestos d’una vegada, ho va advertir l’expresident dels republicans Joan Puigcercós aquest dissabte: “Esquerra està buscant garanties i li costarà molt trobar-les. Serà molt difícil l’abstenció”