Diumenge, 23 de gener de 2022 - Edició 1277
La República

En llibertat amb càrrecs els catorze detinguts a Tarragona per les protestes de dimarts a la nit

Molts dels arrestats tenen lesions, algunes “d’importants”, que podrien acabar en denúncia

Agències 16/10/2019
Alguns dels joves que han quedat en llibertat aquest dimecres al matí i que havien estat arrestats pels Mossos per les protestes de dimarts

Els catorze detinguts per les protestes de dimarts a la nit a Tarragona, entre els quals un menor, han quedat tots en llibertat amb càrrecs durant el matí de dimecres amb l’obligació de comparèixer davant el jutge quan siguin requerits, segons els Mossos d’Esquadra. La policia els atribueix suposats delictes de desordres públics -pels danys a la subdelegació del govern espanyol, a l’edifici de l’Agència Tributària i al mobiliari urbà de la ciutat- i d’atemptat als agents de l’autoritat. Un dels advocats de Juristes per la República, Josep Singla, ha explicat que creuen que el gruix de detencions les va fer la policia espanyola i que molts dels arrestats tenen lesions, algunes “d’importants”, que podrien acabar en denúncia.

Amb l’excepció del menor d’edat, que ha quedat en llibertat a primera hora de dimecres per indicació de la Fiscalia de Menors, la resta d’arrestats tenen entre 18 i 25 anys, segons ha precisat l’advocat Josep Singla. Tots els detinguts han estat assistits a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, ubicada al barri de Campclar, per lletrats del col·lectiu Juristes per la República i Juristes per les Llibertats de les Terres de l’Ebre.

Alguns dels joves detinguts han mostrat ferides i contusions sofertes durant els aldarulls. També es qüestionen com la policia espanyola va poder accedir al centre hospitalari de Santa Tecla per identificar-los. Els detinguts han anat sortint de forma esglaonada des de primera hora del matí de la comissaria dels Mossos, on han estat rebut entre aplaudiments i abraçades per prop d’un centenar de joves concentrats.

Els joves havien sortit dels dels jutjats de la ciutat de Tarragona, en una marxa a peu fins aquest barri tarragoní, amb una pancarta encapçalant la manifestació juvenil on s’hi podia llegir ‘Llibertat detingudes’. La marxa no ha afectat el trànsit i s’ha produït sense incidents. En sortir tots els detinguts en llibertat, poc abans de les dotze del migdia, la concentració s’ha dissol i els manifestants han retornat cap a Tarragona.

El SEM atén 125 persones durant la jornada de protestes de dimarts

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 125 persones durant la jornada de protestes de dimarts, 74 de les quals a Barcelona. En total es van evacuar 18 persones a centres mèdics, cap d’extrema gravetat. Dels 74 atesos a la capital catalana, 66 van ser donats d’alta en el mateix lloc i 8 van ser traslladats. A Gurb es van atendre 14 persones, amb un trasllat; a Lleida hi ha registrades 15 assistències, amb un trasllat; a Tarragona el SEM va atendre 11 persones, amb sis afectats donats d’alta in situ i cinc trasllats; a Girona la xifra va ser de 7 assistències, incloent dos evacuats a centre mèdic; a Sabadell es van atendre dues persones, amb un trasllat, i a Mollet del Vallès dues més, les dues donades d’alta en el lloc.