Dimecres, 15 de juliol de 2020 - Edició 720
La República

Colau demana a Òmnium que no s’utilitzin espelmes en protestes o concentracions

L’ajuntament de Barcelona adverteix que pot provocar un risc elevat per a la seguretat viària i proposa l’ús de telèfons mòbils

Redacció
Redacció 15/10/2019

L’Ajuntament de Barcelona ha demanat a Òmnium que no s’utilitzin espelmes en protestes o concentracions ciutadanes, tal com estava previst per a la convocatòria d’aquest dimarts al vespre davant la delegació del govern espanyol. El consistori ha atès les advertències dels serveis de neteja i prevenció d’accidents sobre el risc que suposa per a la seguretat viària. Des de l’ajuntament s’ha recordat la ”situació complicada” que es va produir després d’una manifestació d’aquestes característiques i per això, el consistori confia que les entitats atendran la recomanació per ”afavorir” el bon desenvolupament de la concentració i que se substituiran les espelmes per altres elements d’il·luminació de fàcil accés com ara els telèfons mòbils.

La manifestació que fa referència l’ajuntament va ser la primera protesta ciutadana quan els Jordis van ser empresonats tot just ara fa dos anys. En aquella ocasió, sense voler-ho, els manifestants que portaven espelmes van omplir la Diagonal de cera. Va estar tallada vàries hores entre Pau Claris i Francesc Macià, per les dificultats de neteja.

Relacionats