Dissabte, 26 de novembre de 2022 - Edició 1584
La República

[Vídeo] Tardà esclata contra Rivera al Congreso: “Vostè és un feixista”

El portaveu d’ERC al Congreso, Joan Tardà, ha esclatat aquest dimarts contra el líder de ‘Ciudadanos’, Albert Rivera, per referir-se als independentistes com “colpistes”. “Cada vegada que ens diguin ‘colpistes’, […]

Redacció 20/11/2018
Joan Tardà, en una imatge d'arxiu

El portaveu d’ERC al Congreso, Joan Tardà, ha esclatat aquest dimarts contra el líder de ‘Ciudadanos’, Albert Rivera, per referir-se als independentistes com “colpistes”. “Cada vegada que ens diguin ‘colpistes’, nosaltres li direm ‘feixista'”, li ha etzibat després d’advertir-li que ja “no aguantem més”. El moment de més tensió s’ha viscut quan, amb to burleta, Rivera ha cridat un “colpistes” enmig de la intervenció del republicà; posant la cambra espanyola al nivell d’un pati d’escola. Tardà ha matisat que està “convençut” que la majoria dels votants de ‘Ciudadanos’ són “demòcrates”.

Avui, la formació taronja presentava una moció al ple del Congreso (que només ha rebut el suport del PP i no ha tirat endavant) per prohibir els indults als presos polítics i Rivera l’ha presentat preguntant als diputats si “haurien indultat Tejero” i ha afegit que ell no perquè “als colpistes no se’ls indulta”. És per això que Tardà ha reaccionat d’aquesta manera, retraient també a Rivera que parli d’indults quan encara no hi ha hagut judicis, donant per fet la condemna per part de la justícia espanyola.