Dimecres, 21 d'octubre de 2020 - Edició 818
La República

Puigdemont: “Si sóc eurodiputat, tornaré i Espanya no em podrà detenir”

Carles Puigdemont ha explicat les peripècies que pot dur a terme per a posar en escac l’Estat espanyol. En una entrevista a Rac1, el president a l’exili ha explicat que […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 12/03/2019
Primer pla de l'expresident Carles Puigdemont durant l'atenció als mitjans abans de reunir-se amb l'alcalde de Dublín, a Irlanda el 29 de gener del 2019. (horitzontal)

Carles Puigdemont ha explicat les peripècies que pot dur a terme per a posar en escac l’Estat espanyol. En una entrevista a Rac1, el president a l’exili ha explicat que l’Estat no podrà impedir que ell sigui candidat al Parlament Europeu.

“No és incompatible ser diputat al Parlament de Catalunya i diputat al Parlament Europeu. L’altra cosa és que jo, teòricament, sóc un diputat suspès i, per tant, un jutge haurà de decidir si això és compatible amb ser eurodiputat.

“Sobre recollir l’acta d’eurodiputat a Madrid, ha posat d’exemple el precedent d’Angel Alcalde, sobre les possibilitats d’aconseguir-la. En aquest sentit ha sentenciat: “si el Parlament Europeu em considera eurodiputat, em deuré a la justícia europea i no al dret espanyol”.

Sobre la seva nova condició si és eurodiputat, Puigdemont ha assegurat que podrà tornar “perquè no tindré cap possibilitat en ser detingut a no ser que Espanya es salti el dret europeu i vulgui ser expulsat de la UE”. I ha acabat amb un “si tinc l’acta d’eurodiputat, jo torno a Catalunya.” Preguntat sobre la mateixa afirmació a les eleccions del 21-D, ha recordat que ell va dir que tornaria a Catalunya si era investit “cosa que encara no ha passat”.

Relacionats