Dilluns, 10 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

L’OSCE qüestiona la justícia espanyola pel judici de l’1-O

L’OSCE qüestiona la presó preventiva i que els candidats estiguin en presó provisional quasi 2 anys El secretari general d’Institucions Penitenciàries, Ángel Luís Ortiz, ha defensat aquest dilluns davant l’Organització […]

Redacció
Redacció 22/04/2019
Manuel Marchena, al judici de l'1-O

L’OSCE qüestiona la presó preventiva i que els candidats estiguin en presó provisional quasi 2 anys

El secretari general d’Institucions Penitenciàries, Ángel Luís Ortiz, ha defensat aquest dilluns davant l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) la gestió dels actes electorals dels presos independentistes durant la campanya dels comicis del 28 d’abril. Una delegació de l’Oficina d’Institucions Democràtiques i Drets Humans (ODIHR), que pertany a l’OSCE, s’ha reunit aquest matí amb Ortiz en el marc d’una visita a Espanya per recavar informació sobre la campanya electoral i sobre els drets electorals dels interns a les presons. Segons Institucions Penitenciàries, fins ara s’han fet deu actes electorals a Soto del Real entre mítings, entrevistes i rodes de premsa, i “els majors esforços” s’han fet per “fer compatibles” els mandats de la Junta Electoral Central amb el règim de vida interior a la presó.

Segons ha explicat el Ministeri de l’Interior, la delegació de l’OSCE ha considerat un fet “inusual” que hi hagi caps de llista a les eleccions a presó, “una situació també nova” per a aquest organisme internacional. Així ho han expressat el líder de l’equip d’observació electoral de l’ODIHR, l’armeni Tigran Karapetayan, i l’analista política britànica Sasha Pajevic, que s’han reunit aquest matí amb Ortiz, segons ha indicat Interior.