Dimecres, 8 d'Abril de 2020 - Edició 622
La República

La militància de Poble Lliure aprova que el partit formi part del Consell per la República

El partit revolucionari, vinculat a la CUP, Poble Lliure, ha decidit entrar a formar part del Consell per la República després que la seva militància hagi aprovat, mitjançant una consulta […]

Joan Solé
Joan Solé 23/02/2019

El partit revolucionari, vinculat a la CUP, Poble Lliure, ha decidit entrar a formar part del Consell per la República després que la seva militància hagi aprovat, mitjançant una consulta interna, la seva incorporació.

La formació ha pres aquesta decisió després de “contrastar” el paper del Consell amb el Govern a l’exili. Aquest intercanvi d’informació ha propiciat que Poble Lliure hagi decidit que el seu portaveu nacional, Guillem Fuster, participi en aquest òrgan de “desplegament de la República”.

En aquest sentit, els revolucionaris han assegurat que la seva entrada “no és un xec en blanc”: “Segons el mandat del nostre Consell Nacional i a partir de la resolució referendada per la militància, establim un període inicial de 12 mesos, temps en què s’hauran de produir avenços”.

Aquests passos endavant són donar claredat en relació amb les implicacions polítiques d’inscriure’s al Consell per la República i fer que les inscripcions esdevinguin la primera base per a un cens oficial de la República Catalana. Que el Consell lideri l’acció internacional republicana, amb visió d’Estat i que projecti credibilitat i claredat, contribuint a explorar i teixir complicitats per a obtenir suports a la causa catalana. Que esdevingui un espai de coordinació política, amb capacitat executiva i vinculació amb el territori sota ocupació francoespanyola. Garantir l’obertura i posada en funcionament d’oficines territorials al territori català, que serveixin de vincle per a reforçar la capacitat executiva de les seves decisions. Actuar d’acord amb una transparència econòmica i amb un detall públic d’ingressos i despeses.

Poble Lliure avisa que, si no es compleixen aquests avanços i s’observi una manca de determinació per a portar-los a terme, en un període de 12 mesos es replantejarà la seva participació i deixarà la porta oberta a renunciar-hi.

Relacionats