Dijous, 26 de novembre de 2020 - Edició 854
La República

Existeix l’Ulster de Jordi Cañas?

Puc afirmar que -tal com ja vam publicar al directe.cat el mateix any 2013- Cañas va dir “os montaremos un Ulster que os vais a cagar” I, a més, ho […]

Joan Puig
Joan Puig 01/09/2018
Jordi Cañas li va marcar el full de ruta a Rivera

Puc afirmar que -tal com ja vam publicar al directe.cat el mateix any 2013- Cañas va dir “os montaremos un Ulster que os vais a cagar”

I, a més, ho va fer amb un aire clar de superioritat moral. Tenim els testimonis d’aquestes declaracions, fetes des de la supèrbia i una superioritat moral inexistent. La llengua de Jordi Cañas és de verb fàcil i, aquell dia, va xerrar molt.

Cañas sap que, per la via democràtica, l’unionisme ho té perdut i necessiten violentar la societat catalana.

Vol buscar els punts febles de l’independentisme dividint-la (el seu Ulster), buscant un enfrontament civil entre independentistes i no independentistes; com va passar a Irlanda entre catòlics i protestants. En aquest sentit, sap que la llengua catalana és una eina important per intentar fer el seu Ulster a Catalunya, com va quedar patent en la carta de Fernando Caja a Albert Rivera que vam publicar en el seu dia al directe.cat.

Jordi Cañas va veure en la divisió civil i violenta una eina necessària per derrotar l’independentisme.

Per això, es dedica a mobilitzar i crear eines de combat per violentar la societat catalana: amb el naixement de Societat Civil Catalana (i el seu fosc finançament), Tabàrnia, els GDR… Tot plegat, pura provocació. Van desesperats buscant agressions inexistents i -malgrat ser mentida- se les fan seves. Ho hem vist aquests dies amb la baralla entre dues persones al Parc de la Ciutadella, qualsevol discussió s’acaba convertint en una eina política contra els independentistes.

El full de ruta de l’Ulster de Jordi Cañas el van comprar les clavegueres de l’estat, que han invertit fons opacs en aquesta operació d’estat

El nucli dur per acabar amb els independentistes creat a la Moncloa va mostrar de seguida interès per la proposta de Cañas i -com ja vam explicar al directe.cat- hi va invertir agents i diners. No tenien mitjans digitals i van crear la sucursal de ‘El Español’ de Pedro J.Ramírez o el ‘Crónica Global’, que  ha rebut molts diners via publicitat d’empreses de l’Ibex (encara no ha publicat els comptes al registre mercantil) i passa el temps carregant i mentint sobre els independentistes, assenyalant-los i marcant-los com a objectius dels membres de Tabàrnia i altres grups feixistes. Societat Civil Catalana i Tabàrnia, de fet, són també altres grups en què s’ha invertit via fons opacs, perquè sense calés no tindrien la capacitat que tenen.

Fernando Caja a Albert Rivera: “Entre todos, devolveremos el catalán a su situación anterior a 1978”

L’altre front obert de l’Ulster de Cañas és el de convertir la llengua catalana en una arma per violentar la societat catalana. En el correu de Caja a Rivera -reproduït, en el seu dia, en exclusiva pel directe.cat- Fernando Caja es postulava com un dels ideòlegs de l’Ulster via llengua. El 2011, escrivia a Albert Rivera -com a líder de Ciudadanos- les directrius per destruir la convivència a Catalunya.

Una veritable aberració de la pitjor de les polítiques: intentar abatre una llengua parlada per milions de persones com a mostra de la xenofòbia d’uns líders polítics fets a Catalunya contra el seu propi poble. Albert Rivera, com a líder d’una força que ha derivat cap a l’extrema dreta i el feixisme, s’ho mira des del seu xalet en una urbanització milionària de Madrid.

Relacionats