Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Endavant destapa “pressions” de l’agredida de la Ciutadella per quadrar l’informe mèdic amb la versió de C’s

Aquest dissabte, Ciudadanos va rebre una bona notícia: una senyora que treia llaços grocs del Parc de la Ciutadella de Barcelona denunciava haver estat agredida i, per tant, podien seguir criminalitzant […]

Marina Bou Cabero 29/08/2018
Albert Rivera i Inés Arrimadas, en una imatge d'arxiu/Tània Tàpia

Aquest dissabte, Ciudadanos va rebre una bona notícia: una senyora que treia llaços grocs del Parc de la Ciutadella de Barcelona denunciava haver estat agredida i, per tant, podien seguir criminalitzant l’independentisme inventant un discurs que el lligués amb la violència. Però ja ho diuen que als mentiders, se’ls caça al vol.

L’organització ‘Endavant’ del districte barceloní de Ciutat Vella ha estat recopilant informació de diverses persones involucrades en la trifulga i ha destapat com Ciudadanos ha volgut tergiversar la realitat per seguir traient rèdit polític dels enfrontaments que ells mateixos generen. “És fals que hi hagués nas trencat ni cap operació, l’informe mèdic així ho demostra, però és que a més l’agredida va tornar a l’hospital al dia següent”, expliquen.

I afegeixen que, segons han pogut saber, “la intenció de l’agredida era pressionar suficientment a l’equip mèdic per a que canviessin l’informe, i aquest quadrés amb les versions que es van estar llençant des de l’unionisme”. En aquest cas, els professionals de la salut s’hi van negar. El fotoperiodista Jordi Borràs, ha secundat les paraules d’Endavanat perquè li ha arribat la mateixa informació per una altra font.

La policia espanyola ha detingut avui per un delicte d’odi i un altre de lesions el presumpte agressor de la dóna, després que ella presentés aquest dilluns una denúncia davant d’aquest cos policial. El jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona ha rebut un informe mèdic d’una dona sobre les lesions. Està previst que avui l’home detingut passi a disposició judicial.

Tant el líder de Ciutadans, Albert Rivera, com el del PPC, Xavier Garcia Albiol, han celebrat la detenció. Anteriorment, Rivera havia comparat la baralla a la Ciutadella amb els fets d’Altsasu, que ha acabat amb l’empresonament i condemna de vuit joves per una batussa de bar amb dos guàrdies civils.