Dissabte, 4 d'Abril de 2020 - Edició 618
La República

El Parlament Europeu denuncia un titular de la caverna per difamar contra Catalunya

Un dels diaris que millor representen la caverna mediàtica espanyola que difama contra Catalunya i els independentistes amb la clara intenció de manipular l’opinió pública espanyola, El Confidencial, ha quedat […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 09/10/2018

Un dels diaris que millor representen la caverna mediàtica espanyola que difama contra Catalunya i els independentistes amb la clara intenció de manipular l’opinió pública espanyola, El Confidencial, ha quedat retratat.

El mitjà digital espanyol s’empescava aquest titular: “El demoledor informe del Parlamento Europeo sobre los CDRs en Cataluña”. Dit així, semblava que per primera vegada el Parlament Europeu en massa es posicionava i interferia en el procés català. Però el titular era absolutament fals i maquiavèl·licament escollit.

L’informe no era pas del Parlament Europeu sinó d’una eurodiputada d’UPyD, Maite Pagazaurtundúa. De seguida, les xarxes han tret foc pels queixals i han recriminat la mentida flagrant de la notícia de El Confindencial.

La difamació era de tal magnitud que fins i tot hi ha intervingut el Parlament Europeu, des del seu perfil oficial en espanyol, on ha respost les publicacions que escampaven la mentida fins a tal punt que, quan ha estat corregida, ho ha celebrat.

Relacionats