Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El CNI va mentir a TV3 sobre la seva relació amb l’Imam de Ripoll

Comencen els intents per desvirtuar la possible acusació d’atemptat de falsa bandera. Els actes del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils cada vegada són més a prop, i […]

Joan Puig
Joan Puig 31/07/2018
Personalitats aplaudint en el minut de silenci pels atemptats a Barcelona i Cambrils

Comencen els intents per desvirtuar la possible acusació d’atemptat de falsa bandera. Els actes del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils cada vegada són més a prop, i la campanya per evitar que el president del Gobierno se’m porti crítiques ja ha començat. Segons ha pogut saber La República, l’exclusiva que va publicar la Televisió Pública de Catalunya sobre l’Imam de Ripoll fou interessada.

El CNI va colar una suposada exclusiva per blanquejar l’Iman de Ripoll a TV3 

 

Segons la notícia publicada al Telenotícies Migdia, i citant fonts del CNI, l’Iman de Ripoll contactat durant la seva etapa a la presó no va superar un test psicològic per ser confident. Una informació que, segons ha pogut saber La República, no correspon amb els criteris amb els quals el cos d’intel·ligència incorpora nous confidents, ja que no tenen cap obligació de passar un test psicològic amb aquest estatus. Un de molt diferent del que ocupa un agent del CNI, qui sí que ha de passar una sèrie de proves psicològiques.

Les preguntes, quasi un any després de l’atemptat, es multipliquen: Què ens volen amagar de la trama del confident? Que la manca de control ha acabat provocant el mateix que va passar l’11-M, un dels pitjors atemptats ocorreguts a l’estat espanyol? Les conclusions de la Comissió d’investigació de l’11-M són molt clares, es varen produir greus errors en la relació amb els confidents.

Com es pot llegir en les conclusions, la majoria de suggeriments que es van donar per evitar els greus errors fets sobre els confidents en l’atemptat de Madrid varen caure en sac foradat, ja que l’Estat no en va fer cas (pàg.38) . Aquella ceguera s’hauria repetit l’any 2017. Els confidents tornen a ser la peça clau dels atemptats.

Blanquejar l’Iman de Ripoll, s’acosta l’aniversari i cal que sigui tranquil

Aquesta ha estat una de les primeres decisions de l’actual cap del CNI, el president espanyol Pedro Sánchez. Vol presidir els actes amb total normalitat, malgrat que és el màxim responsable del joc brut de l’estat. Com a nou president del govern coneix totes les operacions encobertes produïdes els darrers anys.

El President del govern espanyol és còmplice del silenci sobre el confident i responsable dels atemptats, l’Iman de Ripoll

Pedro Sánchez com a màxim responsable del CNI té accés a tota la informació sobre els atemptats de Barcelona, perquè es nega a celebrar la comissió d’investigació dels atemptats? El Xalet d’Alcanar, on els terroristes preparaven els explosius, explota per error o algun servei exterior pren decisions davant el silenci del CNI?

El Conseller Forn no podrà ser present en els actes de l’aniversari dels atemptats de Barcelona perquè segueix en presó preventiva

I tot el seu equip començant pel major Trapero sota amenaces de penes de presó duríssimes per motius de democràcia i política. Els responsables de la desarticulació dels terroristes que van organitzar la matança de Barcelona i Cambrils no podran participar de l’aniversari dels atemptats i els que ens amaguen informació com el president Sánchez i el rei dels espanyols es passejaran com herois.