Dijous, 22 d'octubre de 2020 - Edició 819
La República

Vocació de servei particular

“L’únic que se li acut al govern quatripartit de l’Ajuntament de Figueres és anomenar un director d’Urbanisme familiar directe d’un dels seus regidors, en Xavier Amiel”

Cartes dels lectors
Cartes dels lectors 17/04/2020

El passat dijous l’Ajuntament de Figueres va celebrar el primer ple telemàtic de forma extraordinària després del decret de l’estat d’alarma per la Covid-19. Entre altres punts, destacar l’aprovació definitiva del pressupost 2020 i la designació de la plaça de director d’Urbanisme i Mobilitat atorgada a Camil Cofan Amiel.

Cal fer unes quantes valoracions al respecte i que els figuerencs en treguin les seves pròpies conclusions perquè, està clar, que en moments tan difícils com els que estem vivint actualment i els que vindran (una crisi econòmica sense precedents), l’únic que se li acut al govern quatripartit “Republicà de Progrés i Transformació” de l’Ajuntament de Figueres, és anomenar un director d’Urbanisme (familiar directe del regidor Xavier Amiel), que suposarà un cost de més de 100.000 euros l’any per a tots els figuerencs.

Des del Partit Popular, sense posar en dubte la seva vàlua professional, tenim molt en compte que la redacció del nou POUM és una assignatura pendent de fa molts anys. Recordem que el darrer data de l’any 1983 i que actualment és del tot necessari. Però cal replantejar-ho, ja que amb la crisi actual, no creiem que les arques de l’Ajuntament puguin fer front a aquesta desmesurada despesa.

Per a tots aquells que varen confiar en aquest govern d’esquerres, ha de suposar una gran decepció, perquè és ben cert que deuen haver perdut la memòria i és del tot necessari, recordarlos que la hipocresia arriba fins a límits impensables. En el mandat anterior, pregonaven als quatre vents la seva repulsa a càrrecs d’alta direcció i així ho posaven de manifest, al·legant que el model gerencial no era necessari, que amb els funcionaris quedava sobradament cobert.

Se’ls hauria de caure la cara de vergonya, perquè arribat a aquest punt, el que supera amb escreix l’esmentat, és el gran engany, cinisme i aquella doble moral plena d’hipocresia, dels quals en fa gala el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Xavier Amiel (Canviem Figueres), el qual, es va dedicar tota la seva campanya, a presentar-se com el paradigma d’una nova manera de fer política, de regeneració i de gran vocació de servei públic. Lamentablement, queda palès, que el que realment se’ns ha mostrat, és l’aspecte més antidemocràtic, insolidari, totalitari i d’amiguisme personal. Doncs bé, ja té col·locat al seu cosí germà! Qui serà el proper?

Els figuerencs li agrairíem al Sr. Amiel, que deixés de banda l’Urbanisme i s’enfundés els guants de làtex i mascareta, oferint el seus coneixements al servei de la investigació sanitària, tan necessària en els temps actuals.

Maria Àngels Olmedo Delestal
Presidenta Provincial Girona
Partit Popular

Relacionats