Dissabte, 24 d'octubre de 2020 - Edició 821
La República

Salvem la Crida Associació!

“Sobre la taula hi ha l’OPA de Junts per Catalunya per a absorbir la Crida i tots els seus actius patrimonials i transformar-la en una fundació al servei dels objectius d’aquest partit”

Maria do Carmo
Maria do Carmo 22/09/2020
Imatge de l'acte fundacional de La Crida / Flickr

Sobre la taula hi ha l’OPA de Junts per Catalunya per a absorbir la Crida i tots els seus actius patrimonials i transformar-la en una fundació al servei dels objectius d’aquest partit. La liquidació de la Crida és una proposta. Un grup d’associats en tenim una altra. La potenciació de la Crida. La de seguir amb el projecte de la Crida tal com estava en els seus postulats polítics inicials. Una associació oberta a tothom que vulgui fer efectiva la independència declarada el dia 27 d’octubre de 2017 al Parlament de Catalunya.

La repressió espanyola ha col·locat a la presó i a l’exili els líders polítics del Moviment independentista que ens van conduir al referèndum de l’1 d’octubre. La independència de Catalunya i la creació d’un nou Estat requereix noves estratègies, nous equips, una nova conjura amb el poble de Catalunya i nous lideratges.

La Crida Associació, amb els seus postulats de transversalitat, pluralitat ideològica i unitat ciutadana, és el vehicle idoni per a agregar la voluntat majoritària del poble de Catalunya de fer efectiva la independència al voltant d’una estratègia guanyadora.

Fer efectiva la independència significa que des d’ara el govern de la Generalitat i les institucions públiques catalanes han de fer efectiu tot allò que signifiqui apropar el país a un Estat independent. És a dir: forçar fins al màxim el sostre competencial amb l’objectiu de proporcionar a la ciutadania els avantatges de tenir un Estat propi. Fer les reformes internes necessàries per a construir un Estat socialment avançat, econòmicament pròsper i políticament i institucional democràtic, participatiu i transparent.

Fer efectiva la independència també significa celebrar un nou “contracte” amb la Ciutadania criant un Moviment popular que complementi, doni força i empenta a les decisions polítiques que s’han de prendre des de les Institucions per fer efectiva la independència.

Finalment, fer efectiva la independència és començar a teixir aliances i suports internacionals entre els actors polítics que tenen capacitat per a donar un suport efectiu al desig del poble de Catalunya de ser lliure. Aquestes aliances es construeixen en base de la seriositat i solidesa del projecte de país i Estat que es pretén implementar i de la competència professional dels equips que han de liderar aquest procés. Creiem en equips de persones competents,
dedicades, radicalment compromeses amb la necessitat de construir un país nou.

Abans que es donés l’ordre de liquidació de la Crida, un grup d’associats, des de les Sectorials i des dels Corrents ideològics – ja van elaborar propostes per començar a debatre quin país volem i com hi arribem. Aquestes propostes van ser desqualificades i col·locades en un calaix perquè no poguessin ser debatudes pels associats. Volem recuperar aquestes propostes i que tothom pugui opinar.

Aquest grup d’associats pretén presentar la proposta de continuïtat de la Crida en la propera Assemblea General. Malauradament el govern de la Crida ni ens proporciona la possibilitat d’enviar aquesta proposta a tots els associats ni accedeix al fet que la puguem debatre amb tothom i que es pugui votar.

Com tan sovint hem denunciat a Catalunya, el compliment estricte de la legalitat no sempre és sinònim de democràcia. En el cas de la dissolució de la Crida, tot el procés ha estat conduït sense cap voluntat de donar veu a la minoria d’associats que, legítimament, volem seguir amb l’associació. Tot s’ha organitzat per evitar el debat obert, sa i inclusiu.

El projecte al qual molts ens hem adherit, que hem fet créixer, hem finançat i al qual hem dedicat hores, dies i mesos de feina, il·lusió i compromís desinteressats, no és el que ara acaba en un no res, al servei d’un partit, liquidat humanament i patrimonial.

Nosaltres volem fer efectiva la independència. Volem un país nou, ambiciós, ben gestionat, just, equilibrat i inclusiu. La Crida és el projecte que ens uneix per fer-ho possible. Seguirem pel camí que vam començar a Manresa. Amb la mateixa il·lusió, dedicació i convicció. I estem segurs que aquesta haurà estat la bona decisió.

Visca Catalunya lliure i independent!

Un grup d’Associats de la Crida
Maria do Carmo Marques Pinto
Maria Antònia Ortega i Canet
David Vivancos i Valiente
Esteve Planas Verd
Juan Navarrete Estevez
Josep Lluís Fernández Molinet
Núria Montmany Álvarez.
Domingo Vidal i Echauri.
Xavier Montserrat Rebull
Joan Guarch Calvet

Relacionats