Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Carta a l’alcaldessa Colau

|

- Publicitat -

Benvolguda alcaldessa de Barcelona, he estat mirant l’objectiu de la zona d’àrea verda i diu el següent:

Publicitat

Les places regulades com àrea Verda tenen com a objectiu prioritzar l’estacionament dels vehicles dels residents de la zona en detriment dels vehicles dels no residents. Aquestes zones es troben dins l’àmbit de la regulació integral, en el qual la suma de les necessitats d’aparcament dels no resident i dels residents supera l’oferta, fet que genera cert tipus de conflicte o congestió a certes hores. En aquestes zones es poden estacionar tots els vehicles.

És un objectiu molt correcte, “prioritzar l’estacionament dels vehicles dels residents de la zona en detriment dels vehicles dels no residents” això és el que diu.

Si vaig a la definició de resident, diu que és relatiu a residir, i residir vol dir habitar permanentment o per un temps considerable en un lloc, referent a la persona vol dir estar-se en el lloc on exerceix una funció.

Si mirem la definició de la Real Acadèmia de la llengua Espanyola, diu: “estar establecido en un lugar, o asistir personalmente en determinado lugar por razón de su empleo, dignidad o beneficio”

Per tant, si ens cenyim al que diuen les diferents definicions, un resident és també un treballador de la zona i, per tant, un treballador que estigui un temps considerable a la zona hauria de ser considerat com a resident, ja que habita també, hauria de tenir dret a la zona verda de la mateixa manera que algú que hi viu, no obstant avui he trucat i m’han dit que no, perquè no sóc resident, quan sí que ho sóc si ens cenyim a la definició.

Et pot interessar  Trias endarrereix la seva sortida de l'Ajuntament i no descarta entrar al govern de Collboni

No sé quant de temps passa a la zona una persona que té un habitatge en una zona verda, però el treballador podria donar-se el cas que passes més hores, ja que en una jornada de 8 hores pot estar, si contem el dinar, un mínim de 10 hores a la zona, com vostè comprendrà si un treballador ha de pagar una tarifa de zona verda 10 hores cada dia 5 dies a la setmana, val més que deixi de treballar.

Un altre fet important és que un treballador mai pot perjudicar el veïnatge de la zona, perquè els horaris són diferents, quan el veí va a treballar, el treballador aparca, quan el treballador marxa, el veí ve de treballar i pot aparcar perfectament el seu vehicle, amb el que no coincideixen i no es molesten.

Atès a què com he demostrat els treballadors també som residents, li sol·licito el dret que tenim tots els treballadors de zones d’àrees verdes, sempre que sigui demostrable, a poder disposar de l’àrea verda amb les mateixes condicions de pagament de la gent que viu a la zona, tenint en compte la regulació del web que explicita clarament que la condició que es requereix és que siguis resident.

Moltes gràcies

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió