Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Tocant la fibra

|

- Publicitat -

Fa dies que les orenetes volen solcant el cel del poble on visc, on malgrat la Covid19 n’ha mig parat la feina i el lleure (d’aquí i de mitja humanitat), es repeteixen situacions que em deixen, un cop més, ben estorat: Una parella d’orenetes cuablanca fan el niu damunt la porta de casa. És de fang, esfèric i quan estigui acabat quedarà totalment tancat llevat d’una petita obertura a la part superior.

Publicitat

Fa tres anys que la meva filla va tenir un episodi de mort sobtada amb tan sols 6 dies de vida. Gràcies a la rapidesa de tots i les indicacions dels sanitaris a través del telèfon 112 la vàrem recuperar  (sempre els estarem agraïts). Va tornar a néixer. Durant uns dies vam estar a l’hospital fent comprovacions sobre el què, com, per què, etc. Per sort, tan sols un gran ensurt.

Durant el temps d’estada a l’hospital (5 dies) una parella d’orenetes cuablanca va començar a fer el niu damunt la porta de casa, i quan vàrem tornar-hi ja l’havien acabat.

Ningú es pot imaginar la importància emocional d’aquest niu més enllà del seu valor ambiental i cultural.

Aquell niu de fa 3 anys ja no hi és.

L’empresa que s’encarrega de col·locar la FIBRA òptica al poble l’ha tirat a terra per passar el cable corresponent. Però aquest no és el tema (en esperanto: temon), la qüestió és que crec que l’empatia i la sensibilitat ens fa més humans i ens ajuden a viure una mica més en pau i millor, i això també passa, entre altres, per respectar un niu d’orenetes.

D’una forma minuciosa i gairebé màgica, al costat de l’espai desmantellat de l’antic niu, un altre s’hi està bastint.

Albert Palau Subirà

Vallfogona de Balaguer

 

 

 

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió