Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Si us plau, líders d’ERC i de JuntsxCat, us exigim govern independentista

Junqueras i Sánchez, vosaltres que patiu en primera persona una presó injusta, pacteu un govern. No els doneu una alegria als vostres botxins

Joan Puig 10/05/2021
Milers de manifestants commemoren el segon aniversari del referèndum d'autodeterminació de Catalunya a Barcelona l'1 d'octubre del 2019.

Els més de 2 milions de persones que van participar en el referèndum de l’1-O no es mereixen aquest trist i lamentable espectacle. Tampoc molt menys s’ho mereix la memòria dels que avui ja no hi són, una bona part víctimes de la pandèmia de la Covid-19, que ens ha abocat a una crisi sense precedents, una crisi que si bé és difícil disposant d’un estat, és impossible d’afrontar des d’una l’autonomia.

Si us plau, líders dels dos partits, vosaltres que podeu, pacteu un govern independentista, Oriol Junqueras i Jordi Sánchez, vosaltres que patiu en primera persona una presó injusta, pacteu un govern. No els doneu una alegria als vostres botxins. No s’entén, no és creïble que estigueu compartint presó i que no sigueu capaços de pactar un govern. La gent no pot entendre aquesta situació. Molt malament esteu si ara resulta que preferiu veure els vostres botxins com celebren la trencadissa independentista.

Si us plau, polítics independentistes d’aquest país, feu el favor d’acordar un govern independentista, feu el favor d’enaltir el resultat del 14-F, de donar cos i forma al 52% dels electors que us van donar confiança. No podeu enviar a la paperera de la història els més de 2 milions de persones que van participar l’1-O.

Us imagineu, líders independentistes, que en plena Segona Guerra Mundial, els aliats s’haguessin acabat enfrontant entre ells per manca d’acord? On seríem avui? Líders independentistes, si no sou capaços de formar el govern que pertoca pel 52% obtingut, aleshores potser serà que no sou dignes de liderar el moviment independentista. Encara hi sou a temps: tanqueu un govern independentista, encara que penseu que les enquestes us siguin favorables. Les eleccions, que serien el juliol, serien una bomba de rellotgeria.

Si us plau, líders independentistes, us exigim que configureu el govern independentista sorgit de les eleccions.

Postdata.- Elisenda Paluzie (presidenta de l’ANC) i Jordi Cuixart (president d’Òmnium): com a soci que sóc de les dues entitats, us demano que feu una crida conjunta, en nom de les dues entitats, als líders independentistes exigint un govern del 52%. Si s’escau, feu de mediadors en les negociacions. L’independentisme segur que ho aprovaria i us faria costat.