Diumenge, 5 de juliol de 2020 - Edició 710
La República

Sense la policia espanyola, no tindríem violència

la violència de la policia espanyola té noms i responsables: a l’octubre es deia Mariano Rajoy del PP i ara es diu Pedro Sánchez del PSOE.

Joan Puig
Joan Puig 17/10/2019
Agents de la policia espanyola en un moment de la batalla campal a Passeig de Sant Joan. (horitzontal)

Sense la policia espanyola, no tindríem violència. La seva presència recorda a la gent les seves maneres de fer, la violència que van practicar l’1-O i que ha quedat reafirmada aquests dies. Ha estat un error del Govern no preveure que el fet que siguin massivament als carrers, provocaria (com ho ha fet) rebuig i contaminaria també les maneres de fer dels Mossos d’Esquadra, reconduïdes en els darrers anys i que van tenir les seves millors expressions en les actuacions del 17-A i l’1-O.

 

A més policia espanyola als carrers, més reaccions de rebuig. El Govern hauria de tenir present que, per més bondat que posi a les ordres de Madrid, no tindran més benevolència. Si el govern espanyol ens vol aplicar el 155 o la llei de seguretat nacional ho faran: ells mai plantejaran, de mutu propi, cap proposta. La història d’Espanya els delata, ells mai negocien, sempre volen imposar. I només s’asseuran a una taula si perden i les autoritats internacionals els obliguen.

 

Els líders independentistes no poden caure en el que diuen (per vergonya) moltes de les editorials dels diaris de la caverna mediàtica catalana com ‘La Vanguardia’ i ‘El Periódico’, que els exigeixen una condemna de tot l’independentisme, sense matisar. Per a aquests mitjans, els violents són els independentistes, i en cap cas critiquen ni la sentència, ni la repressió de la policia d’arrels franquistes.

 

Cal que la policia espanyola torni a casa seva. La seva sola presència provoca contaminació i indignació i, sense aquesta policia espanyola, la violència hauria estat ínfima. Que no us enganyin, líders independentistes, la violència de la policia espanyola té noms i responsables: a l’octubre es deia Mariano Rajoy del PP i ara es diu Pedro Sánchez del PSOE.

 

Relacionats