Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Rubalcaba, l’home…

Vaig conèixer Rubalcaba durant la meva etapa de diputat a Madrid per ERC (2004-08). En primer lloc el meu condol per la seva mort, a la seva família i al […]

Joan Puig 10/05/2019
08/02/06 FOTO DANI DUCH LV MAD PLENO EN EL CONGRESO DE LOS DIPUTADOS CONTROL AL GOBIERNO EN LA FOTO PUIG HERRERA Y RUBALCABA

Vaig conèixer Rubalcaba durant la meva etapa de diputat a Madrid per ERC (2004-08). En primer lloc el meu condol per la seva mort, a la seva família i al PSOE. Dit això no cal fer l’hipòcrita en la mort d’una persona, les seves accions, algunes les vam patir i sobretot las va patir el meu país. Sempre dic les coses clares i recupero un article sobre la seva personalitat i les seves accions publicat el juliol de 2010. És el meu sincer homenatge i condol per la seva mort, DEP.

Incombustible, ha estat i és una peça clau del panorama polític a l’Estat Espanyol. Comprovar en primera persona la seva manera de treballar és una experiència inquietant. Capaç de dir-te el que vols sentir sense cap escrúpol, sense por i sense cap mena de dubte sap molt bé el que vol i com aconseguir-ho.

Un dia a Madrid negociant els pressupostos amb el nostre grup parlamentari, Rubalcaba va rebre una trucada del director de El País; aquell dia vaig comprovar el poder real, amb una conversa d’un minut va aconseguir canviar el titular del diari amb més influència de l’Estat, sense ni tant sols esvarar-se va tombar el posicionament de la capçalera de Prisa, acabada la conversa el seu grau de satisfacció il•luminava la seva cara.

Arrel de la campanya que el director de El Mundo, Pedro J Ramírez va iniciar contra la meva persona arran de la denuncia feta per la seva piscina il•legal, Rubalcaba se’m va acostar a l’hemicicle i va dir-me,“Joan, que impresentable Pedro J”, i va escopir sobre el personatge, amb un intent d’expressar el seu fals suport. El que no va dir, és que gràcies a un document emès pel seu Ministeri, la il•legal piscina de Pedro J es saltava la llei per decret i restava intocable a la legalitat vigent.

Rubalcaba és l’home clau en l’engany de l’estatut, capaç de mantindre entretingut a en Duran i Lleida amb falsos compromisos mentre es treballava la trobada definitiva de Mas amb Zapatero per tancar l’acord de retallada de l’estatut. 

Rubalcaba és l’home de la lluita contra ETA, és el primer que reacciona davant l’acord d’EA i Batasuna per impedir que la política s’acabi imposant dins ETA, hi té pànic; sap que mentre ETA no deixi les armes, tot juga al seu favor, si s’escau pagarà per aconseguir que res canvií. El titular del diari El País ho diu tot, “Interior i PP acceleren la reforma electoral per impedir el pas a Batasuna.” Un clar intent d’impedir el procés democràtic a Euskal Herria.

Del llibre “el més calent… al front de Madrid“Lo teneis perdido” Aquestes van ser les paraules pronunciades al bar del Congrés pel portaveu del PSOE als inicis de la legislatura, Alfredo Pérez Rubalcaba, puro en mà i amb to burleta.. en una conversa mantinguda amb Joan Tardà, pocs dies abans de la decisió de Fresno (EEUU) d’excloure el patinatge català de la Federació Internacional. Tot estava dat i beneit, Espanya havia posat en practica el seu joc brut, comprant fins i tot el vot de Federacions del tercer món, Rubalcaba ho acabava de confirmar.

Rubalcaba en sap molt…, però encara no sap que les voluntats dels pobles són eternes, i la voluntat dels catalans encara més, Rubalcaba en definitiva ens aboca a l’única sortida possible, la independència. Gràcies de tot cor, adéu Espanya.