Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

Qui té por que l’independentisme superi el 50% dels vots?

No perdem més el temps en la guerra civil independentista a les xarxes socials i denunciem aquestes pràctiques, que el mestre Josep Pla consideraria com a “collonades”.

Joan Puig
Joan Puig 30/08/2020

En les darreres eleccions europees l’independentisme va tocar aquest 50% dels vots, va obtenir el 49,84%, el que demostra que és possible superar aquest llindar en unes noves eleccions catalanes. Només la guerra civil dins l’independentisme pot provocar un desencís que faci que no s’hi arribi.

Mireu si n’hi ha, de preocupació, als diaris d’ordre, com La Vanguardia, l’Ara o El Periódico, que ells mateixos, que van prohibir la campanya del referèndum de l’1-O en els seus mitjans, fa dies que intenten treure importància a la superació d’aquest llindar del 50%. Una mostra n’és el retorçat argument d’un dels subdirectors de l’Ara, rotatiu suposadament independentista, que gosa afirmar que “l’objectiu del 50% implica acceptar que l’1-O no va ser homologable”. És una frase per a la història! No ens calen enemics si resulta que la majoria de diaris en paper del país treballen incansablement per evitar la independència.

Hi ha pànic que l’independentisme superi aquest 50% perquè saben que, en democràcia, és suficient i és el que internacionalment es demana per a ser reconegut. Per això comencen a pressionar per evitar que el fet de superar aquest llindar signifiqui tornar a l’enfrontament. Aquests mitjans interpreten malament fins i tot el full de ruta dels republicans dient que la unilateralitat no tornarà, cosa que no és certa.

Veient com és la taula de negociació la que no tornarà, perquè el govern espanyol no la vol, i veient com la repressió continua més forta que mai, superar el 50% és un camí més possible que la unilateralitat. Gràcies al Col·lectiu Primer d’Octubre de militants d’ERC, la unilateralitat mai no ha marxat i en tots els documents aprovats ha quedat escrit que, si cal, s’acabi activant.

Superar el 50% en les pròximes eleccions catalanes legitima el referèndum de l’1-O, bandejat per govern espanyol i els lobbys de poder, però superar el 50% en les pròximes eleccions catalanes, tal com hauria passat l’1-O, serà tingut en compte per qualsevol democràcia europea. I per aconseguir-ho cal que els partits independentistes es deixin d’excuses buides que solament porten a seguir dins l’autonomisme com si res no hagués passat.

No perdem més el temps en la guerra civil independentista a les xarxes socials i denunciem aquestes pràctiques, que el mestre Josep Pla consideraria com a “collonades”. Superar el 50% dels vots a les eleccions vinents catalanes ha de comportar un pas endavant i sense retorn cap a la independència, i encara més sabent, com ho saben els líders independentistes, que dins d’Espanya patirem la crisi de la Covid-19 de manera molt més salvatge i acabarem pagant la festa de les contínues errades del govern espanyol. Sense independència no anirem endavant, no ens en sortirem i ens enfonsarem amb el Titanic, que avui és Espanya.

Relacionats